nieuws

Aareal Bank herfinanciert acht Park Plaza-hotels

Beleggingen

De Aareal Bank heeft een overeenkomst gesloten met de PPHE Hotel Group voor de herfinanciering van vijf Nederlandse en drie Londense Park Plaza-hotels. De herfinanciering omvat een faciliteit met een vijfjarige termijn die bestaat uit een pond sterling-tranche van 167,6 miljoen pond en een eurotranche van 153,19 miljoen euro.

Aareal Bank herfinanciert acht Park Plaza-hotels

Dat meldt Clifford Chance, het internationale advocatenkantoor dat de Aareal Bank adviseerde bij de herfinanciering. In Nederland betreft het de Park Plaza-hotels Victoria en Vondelpark in Amsterdam, Eindhoven, Amsterdam Airport en Utrecht. De drie hotels in Londen zijn Riverbank, Victoria en Sherlock Holmes, Naar de keuze van de PPHE Hotel Group en onder voorbehoud van bepaalde voorwaarden, zal de kredietfaciliteit ook de ontwikkelingsfaciliteit herfinancieren van het onlangs geopende art’otel amsterdam.

De hotels waren voorheen gefinancierd door drie afzonderlijke faciliteiten van de Aareal Bank met verschillende looptijden tussen december 2013 en september 2017. Naast de herfinanciering van de bestaande faciliteiten zal de voorziening tevens investeringsuitgaven bij deze hotels financieren. Het Clifford Chance Finance-team dat de Aareal Bank adviseerde bij deze transactie werd geleid door Jan-Joost van Rijsbergen.

Reageer op dit artikel