nieuws

Rochdale verkoopt tachtig woningen

Beleggingen

Woningstichting Rochdale en Syntrus Achmea hebben een principeovereenkomst gesloten rond tachtig eengezinswoningen in het Breehorngebied in Amsterdam-Noord. Omdat Achmea bereid is de voor de vrije sector bestemde huurwoningen af te nemen, kunnen deze nu toch worden gebouwd. Dat meldt de woningstichting.

Op dit moment wordt de bestaande bebouwing gesaneerd, medio november volgt de sloop. Hierna begint de gemeente met het bouwrijp maken van de grond. Naar verwachting kan in april 2014 met de bouw van de tachtig woningen worden begonnen. Breehorn ligt in het vernieuwingsgebied Nieuwendam-Noord in Amsterdam-Noord, tegenover het Waterlandplein. Deze buurt werd onlangs tot Waterlandpleinbuurt herdoopt door het stadsdeel en de woningcorporaties.

Vorig jaar begon Rochdale met de bouw van de Amstelmeerschool, een belangrijke voorziening voor de huidige en toekomstige bewoners van de buurt. De school wordt eind dit jaar opgeleverd en kan begin volgend jaar in gebruik genomen worden. Ymere heeft onlangs het nieuwe Waterlandplein opgeleverd. Dit vormt met zijn voorzieningen en winkels het hart van de Waterlandpleinbuurt.

Reageer op dit artikel