nieuws

Bouwfonds ERF koopt voor 65 miljoen woonobjecten

Beleggingen

Het Bouwfonds European Residential Fund (ERF) van Bouwfonds Investment Management (Bouwfonds IM) heeft zijn vastgoedportefeuille uitgebreid met acquisities in Duitsland, Nederland en Denemarken. De totale investering bedraagt 65 miljoen euro en omvat vijftien woonobjecten. Door de nieuwe aankopen is de totale vastgoedportefeuille van het fonds gegroeid tot 644 miljoen euro.

Bouwfonds ERF koopt voor 65 miljoen woonobjecten

In Duitsland kocht het fonds in Leipzig van een particulier zeven woonobjecten met in totaal 71 appartementen en twee commerciële ruimtes. De investering bedraagt 6,1 miljoen euro. Het betreft de eerste aankopen van het fonds in Leipzig.

In Nederland werd een portefeuille van vijf woningcomplexen aangekocht in Den Haag, Groningen, Tilburg, Woerden en Papendrecht met in totaal 199 appartementen. De investering bedraagt 30,8 miljoen euro en de verkoper is CBRE Global Investors. Bij de aankoop werd Bouwfonds IM geadviseerd door Colliers International en de verkoper door Van Dijk & Ten Cate.

In Denemarken kocht het fonds van een Deens pensioenfonds drie woonobjecten met in totaal 144 appartementen in Roskilde, Hellerup en Glostrup. De totale investering bedraagt 27,8 miljoen euro. Na deze acquisities bestaat de portefeuille in Denemarken nu uit acht woningobjecten.

Het Bouwfonds ERF bezit momenteel objecten in Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Nederland, Noorwegen en Zweden. Het gemiddelde rendement van het fonds over de afgelopen drie jaar bedraagt 5,06 procent. Het verhuurpercentage is ongeveer 96 procent. Bouwfonds ERF is een open-end vastgoedfonds naar Duits recht. Het richt zich primair op institutionele beleggers en vermogende particulieren die voor minimaal 500.000 euro intekenen.

Reageer op dit artikel