nieuws

Xerox verkoopt portefeuille in Venray

Beleggingen

Xerox heeft het grootste gedeelte van zijn bedrijventerrein in Venray verkocht aan de Eindhovense belegger Elzent Vastgoedgroep en Investium Vastgoed te Breda.

Met de transactie is een bedrag gemoeid van ongeveer 25 miljoen euro. Elzent, met als aandeelhouders Johan van Boldrik en Peter Kuiten, is de vastgoedgroep binnen de Van Boldrik Groep. Het bedrijventerrein van Xerox bestaat uit bedrijfsgebouwen, die voor langere tijd zijn verhuurd, en een bouwperceel van ruim 12 hectare. De gebruikers van de bedrijfsgebouwen zijn: European Logistic Center van Xerox (18.000 m2) en Flextronics (55.000 m2). Voor Xerox betekent dit een gedeeltelijke sale-and-lease-back, want het bedrijf huurt zijn logistieke centrum weer terug voor tien jaar. Het bouwperceel van 12 hectare ligt langs de A73 (Nijmegen-Venlo) en is geschikt voor nieuwe bedrijfsmatige bebouwing (productie, logistiek, opslag et cetera). Hiervoor ligt een ontwikkelingsplan, dat gezamenlijk met het zusterbedrijf van Elzent Vastgoedgroep (CRA Vastgoed Ontwikkeling) is opgesteld. Elzent verwierf in eenzelfde samenwerking met Investium anderhalf jaar geleden voor ongeveer 25 miljoen euro ook de Hagemeyer-portefeuille. Verder nam het een klein jaar geleden al de vastgoedportefeuille over van Brabant Water in Den Bosch en Breda. Xerox werd in deze transactie geadviseerd door DTZ Zadelhoff uit Eindhoven.

Reageer op dit artikel