nieuws

u vastgoed verwerft haka-gebouw

Beleggingen

Rotterdamse projectontwikkelaar en belegger U Vastgoed heeft het monumentale HAKA-gebouw, gelegen aan de Vierhavenstraat 40-42, gekocht van the HAKA Company.

Het betreft ongeveer 3.000 m2 kantoorruimte en 8.000 m2 bedrijfsruimte waarvan op dit moment drie verdiepingen verhuurd zijn. Het gebouw beschikt tevens over een parkeerterrein met ongeveer 100 parkeerplaatsen. Deze transactie werd tot stand gebracht door BBW Bedrijfsmakelaars & Taxateurs uit Rotterdam.Het gebouw is in 1932 gerealiseerd als nieuw hoofdkantoor voor de Coöperatieve Groothandelsvereniging de Handelskamer (HAKA). Samen met de Van Nelle fabriek vormt het HAKA-gebouw een belangrijk monument van de moderne opvattingen over bedrijfsgebouwen en van de kracht van de architectuur van het Nieuwe Bouwen.Na de succesvolle renovatie en verhuur van Europoint 1 is dit het volgende gebouw dat U Vastgoed zal gaan herontwikkelen in het toekomstige Parklane- gebied dat langs de Vierhavenstraat ontwikkeld zal worden. In samenwerking met Havenbedrijf Rotterdam wordt gewerkt aan een passende bestemming voor het gebouw en omliggende terrein.

Reageer op dit artikel