nieuws

tcn koopt ‘monument van de toekomst’ in arnhem

Beleggingen

TCN Property Projects heeft onlangs het markante kantoorgebouw B01 van 1700 m2 op het BusinessPark Arnhem gekocht van Essent.

B01 aan de Utrechtseweg 310 is gebouwd naar een ontwerp van de beroemde Amsterdamse architecten Meijer en Van Schooten, bekend van het ING hoofdkantoor, aan de Zuidas in Amsterdam. Het moderne gebouw staat bekend als een ‘monument van de toekomst’.Tot voor kort was het kantoor in gebruik bij Essent als hoofdkantoor voor de raad van bestuur en diverse stafdiensten. Door de verhuizing van Essent naar de Parktoren op Arnhem-Centraal kwam dit unieke object beschikbaar. TCN verwierf afgelopen jaar reeds zo goed als het gehele BusinessPark Arnhem voor zijn portefeuille, door dit van Kema te kopen. Het gebouw B01 was echter een van de weinige gebouwen in het park dat geen eigendom van Kema was. Het gebouw omvat naast 1700 m2 zeer hoogwaardige turn-key kantoorruimte een parkeerkelder voor 36 auto’s. TCN gaat op zoek naar een nieuwe huurder voor het gebouw. DTZ Zadelhoff trad bij deze transactie op namens Essent Facilities. De aankoopprijs is niet bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel