nieuws

Samenwerking Akron Group en AIB in vastgoedfondsen

Beleggingen

De pan-Europese vastgoedinvesteringsmaatschappij Akron Group is een samenwerking aangegaan met de grootste bank van Ierland, de AIB (Allied Irish Banks).

De beide partners zijn overeengekomen gesloten vastgoedfondsen in Nederland te ontwikkelen voor vermogende Ierse investeerders. Het gaat om een langdurige samenwerking met als doel jaarlijks twee nieuwe fondsen in de markt te zetten. Peter Ulm, CEO Akron Group voor West-Europa: ‘We hebben jaarlijks twee fondsen gepland met een omvang van 20 tot 30 miljoen euro, waarbij de investering in langdurig verhuurd kantoor- en logistiek vastgoed zal plaatsvinden.’Het eerste vastgoedfonds binnen deze samenwerking werd inmiddels gesloten met een kapitaal van 21 miljoen euro. Het opgebrachte kapitaal werd binnen een week geplaatst. Er werden twee objecten in Nederland aangekocht. Het eerste object is een nieuwe logistieke locatie aan de Caprinolaan in Schiphol-Rijk, in de directe omgeving van Schiphol. Het gaat om een multifunctioneel gebouw met een kantooroppervlak van 2230 m2 en een opslagruimte van 3850 m2. Het gehele pand is langdurig verhuurd aan de logistieke onderneming UTI. Het tweede object is een nieuwe kantoorlocatie aan de Jan van Galenstraat in Schiedam in de nabijheid van de Rotterdamse haven. Het kantoor, met een oppervlakte van 6100 m2 met 107 parkeerplaatsen, is verhuurd aan KH-Engineering, onderdeel van Koop Holding en het agrarische concern Cargill. Het te verwachten rendement op eigen vermogen voor het nieuwe vastgoedfonds ligt op ten minste 10 procent, waarbij bij de aan te kopen panden vooral op de staat, kwaliteit en langdurige verhuur aan gerenommeerde internationale huurders wordt gelet.     

Reageer op dit artikel