nieuws

recordtransactie in kalverstraat

Beleggingen

Het Afrikahuis – thans meer bekend als het Espritpand in de Kalverstraat/hoek Spui te Amsterdam – is voor een recordprijs verkocht op basis van een rendement van ongeveer 3,5 procent netto.

Gelet op het nettorendement is dit een absolute recordtransactie in Nederland voor een A1-winkellocatie. Het Afrikahuis was eigendom van een Duitse particuliere belegger, die het zes jaar geleden kocht voor een bedrag onder de 15 miljoen euro. Naar verluidt is het pand nu verkocht voor een bedrag van ruim 30 miljoen euro aan de bekende winkelbelegger Van de Mortel. Het souterrain, parterre en eerste verdieping van het Afrikahuis zijn tot 2024 verhuurd aan Esprit (totale omvang ongeveer 1500 m2), de tweede tot en met de vijfde verdieping (ongeveer 2200 m2) zijn verhuurd tot 2009 aan Theodoor Gilissen Bankiers. Tevens zijn er nog drie woningen in het pand. De huuropbrengst bedraagt in totaal 1.230.000 euro. De huurwaarde bedraagt minimaal 1,5 miljoen euro per jaar. Kroese & Paternotte bracht de transactie tot stand.

Reageer op dit artikel