nieuws

participaties beschikbaar voor eai-projecten

Beleggingen

Euro American Investors heeft nog participaties beschikbaar in twee onlangs gelanceerde projecten in de Verenigde Staten.

Het betreft de projecten Pinnacle Ridge in Dallas en Summerchase Apartments in Hoover, Alabama. Pinnacle Ridge in De Fort Wort/Dallas Metroplex (Dallas) omvat de nieuwbouw van een luxe huurappartementencomplex. Het complex zal bestaan uit achttien woongebouwen met in totaal 296 garden-style appartementen, verdeeld in een-, twee- en driekamerwoningen. Pinnacle Ridge wordt gerealiseerd in een aantrekkelijk woongebied met een goede infrastructuur en talrijke faciliteiten. De voorzieningen in de omgeving omvatten hoogwaardig onderwijs, winkels en winkelcentra, restaurants en overige recreatieve faciliteiten. De beoogde exit van dit project is over drie jaar en negen maanden. Door de te verwachten verdere trendmatige vraag naar huurappartementen, zal Pinnacle Ridge interessant zijn voor een grote institutionele belegger. De totale investering bedraagt 23,674 miljoen dollar, waarvan 17,846 miljoen dollar vreemd wordt gefinancierd. Hiermee komt het eigen vermogen, in de vorm van participaties uit op 5,825 miljoen dollar. Het verwacht rendement voor de A-participaties (40 procent van het eigen vermogen) bedraagt 12 procent, dat van de B-participaties 17,2 procent. Het totale aantal participaties bedraagt 233 à 25.000 dollar. Summerchase Apartments in Hoover, Alabama omvat in totaal 240 appartementen. Samen met projectpartner Engel Realty wordt een renovatie uitgevoerd, waardoor het totale complex een aantrekkelijke uitstraling krijgt. Na de werkzaamheden, die zowel interieur als exterieur omvatten, zal Summerchase Apartments zich kunnen meten met A Klasse-appartementencomplexen. De geprojecteerde huren liggen evenwel lager dan er doorgaans voor A Klasse-appartementen worden betaald. Daarmee neemt Summerchase Apartments een nichepositie in vanwege de aantrekkelijke huur/kwaliteit-verhouding. In Hoover kunnen bovendien geen nieuwe appartementencomplexen worden gebouwd, waardoor de vraag naar bestaande appartementen toeneemt. De totale investering bedraagt 16,974 miljoen dollar, waarvan 9,896 miljoen dollar aan vreemd vermogen. Er worden 260 participaties uitgegeven van 25.000 dollar, met een minimale uitgifte van drie participaties. Het verwacht rendement voor de A-klasse participaties bedraagt 12 procent (50 procent van het totaal), tegen 17,1 procent voor de B-klasse participaties. De renovatie van het project is in augustus van dit jaar gestart en de beoogde looptijd van het project is zestig maanden.

Reageer op dit artikel