nieuws

Nijmegen verkoopt woningen en bedrijfsonroerendgoed

Beleggingen

De gemeente Nijmegen gaat ongeveer 170 woningen en 46 panden die commercieel worden uitgebaat, te koop aanbieden.

De gemeente denkt met de verkoop van de woningen, die begin februari moet zijn afgerond, minstens 12 miljoen euro binnen te halen. Wat het bedrijfsonroerendgoed ongeveer gaat opbrengen, is nog onduidelijk. De woningen waar de gemeente van af wil, zijn in drie clusters opgedeeld en liggen voornamelijk in de Benedenstad, het gebied tussen de twee bruggen aan De Waal. De bedrijfsobjecten die te koop worden aangeboden, waaronder winkels, bedrijfs- en opslagruimten, een molen en de in monumentale panden gehuisveste restaurants Chalet Brakkenstein, De Waagh en Belvédère, liggen verspreid over de stad. De panden die commercieel worden uitgebaat, zullen door de gemeente eerst aan de zittende huurders te koop worden aangeboden. De woningen daarentegen zijn al eerder aan de zittende huurders te koop aangeboden. Volgens de gemeente zijn er twee redenen waarom de zittende huurders niet op het aanbod zijn ingegaan. Menigeen heeft het geld niet om zich een eigen huis te veroorloven en daarnaast zorgt een anti-speculatiebeding ervoor dat de eigenaar bij verkoop binnen een paar jaar niet profiteert van een eventuele waardestijging van het huis. De gemeente verkoopt het onroerend goed omdat zij vindt dat de taak van huisbaas beter door anderen kan worden uitgevoerd.    

Reageer op dit artikel