nieuws

morgan stanley koopt amstel hotel

Beleggingen

Het Amstel Hotel is door Intercontinental verkocht aan de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley.

De Britse hotelgroep heeft in totaal zeven hotels aan Morgan Stanley verkocht voor in totaal 634 miljoen euro. Naast Amsterdam gaat het om Frankfurt, Cannes, Madrid, Wenen, Rome en Boedapest. Het Amstel hotel is met 79 kamers het kleinste van de verkochte vestigingen. In totaal verwisselden ruim 2500 kamers van eigenaar. De hotels boekten vorig jaar een omzet van 185 miljoen euro en een brutowinst van 42 miljoen euro. De verkoop betreft alleen het vastgoed. In de overeenkomst is opgenomen dat Intercontinental nog minstens dertig jaar de zeven hotels blijft uitbaten. Intercontinental, met 537.500 hotelkamers de grootste hotelgroep ter wereld, heeft de afgelopen twee jaar 175 vestigingen verkocht. Het bedrijf vormt zich om tot een hotelexploitant en wil geen vestigingen meer bezitten. Het concern verkocht vorig jaar het American Hotel aan het Leidseplein voor 37 miljoen euro aan de Amsterdamse Eden Groep. Toen zag het concern wel af van een managementovereenkomst. De Britse hotelgroep is in Amsterdam nog actief met een Holiday Inn aan de Europaboulevard en een Crowne Plaza aan de Nieuwezijds Voorburgwal.

Reageer op dit artikel