nieuws

kroonenberg verkoopt vier pdv-locaties

Beleggingen

Kroonenberg Groep heeft zijn perifere detailhandelsvestiging (PDV) locaties in Assen, Drachten, Emmeloord en Emmen verkocht aan Henderson Global Investors.

Het totale transactievolume bedraagt ongeveer 75 miljoen euro. De PDV-locaties gelegen in Assen (Borgstee 2-16), Drachten (M.L. Kingsingel 10-72), Emmeloord (Energieweg 4-22) en Emmen (Nijbracht 35-53) hebben een vloeroppervlak van in totaal 86.000 m2. De locaties worden voornamelijk gekenmerkt door de aanwezigheid van zowel lokale als landelijke partijen in de wooninrichting en doe-het-zelf branche, zoals Beter Bed, Seat & Sofa’s, Carpetland, Praxis en Gamma. Kroonenberg Groep verkoopt de PDV-locaties omdat het bedrijf de focus steeds meer richt op winkelvastgoed op A1-locaties door heel Nederland. Bessem & Partners adviseerde Kroonenberg Groep bij de verkoop van de vier locaties. Henderson Global Investors werd geadviseerd door Cushman & Wakefield, die tevens het assetmanagement van de portefeuille zal gaan verzorgen.

Reageer op dit artikel