nieuws

homburg rond vastgoeddeal in nederland af

Beleggingen

Homburg Invest heeft voor 140 miljoen euro vier grote vastgoedobjecten in Nederland verworven.

Het betreft het hoofdkantoor van KPN Telecom in Groningen, het hoofdkantoor van Philips Lighting en haar Researchfaciliteiten in Eindhoven, en twee panden van David Lloyd in Rotterdam. De aankoop werd al vorig jaar aangekondigd.De objecten zijn langjarig verhuurd aan beursgenoteerde bedrijven. De aankoop is gefinancierd met een langjarige lening van 103 miljoen euro. Verder is er 13 miljoen euro cash betaald en zijn ter waarde van 24 miljoen euro aandelen uitgegeven. Homburg, de Canadese vastgoedonderneming van de Canadese Nederlander Richard Homburg, met een notering in onder andere Amsterdam, haalde eerder deze maand via een emissie in Amsterdam slechts 50 miljoen euro op in plaats van de geraamde 200 miljoen euro.De onderneming kondigde toen aan van plan te zijn om, als de omstandigheden dat toelaten, later dit jaar via een nieuwe emissie geld uit de markt te halen om het groeiscenario te kunnen ondersteunen. De lagere opbrengst werd gewijd aan de verslechterde marktomstandigheden. Homburg realiseert 30 procent van zijn omzet uit investeringen in winkels. 32 procent komt uit industriële projecten en 34 procent uit de kantorenmarkt. Zo’n 4 procent van de omzet komt uit woningen.

Reageer op dit artikel