nieuws

Erenst: ‘Interpolis Vastgoed de komende jaren ook in buitenland actief’

Beleggingen

Interpolis Vastgoed ontkomt er de komende jaren niet aan om ook in het buitenland te beleggen.

Dat zegt Erik Erenst, algemeen directeur van Interpolis Vastgoed, dat namens veertien pensioenfondsen een vastgoedportefeuille beheert van 3,3 miljard euro. Erenst was een van de sprekers van het Troostwijk-symposium, gisteren in het Steigenberger Kurhaus Hotel in Scheveningen, ter gelegenheid van het dertiende onderzoek naar het vastgoedbeleggingsbeleid van grote Nederlandse en Duitse institutionele beleggers en vastgoedfondsen. Op dit moment belegt Interpolis Vastgoed zijn hele portefeuille nog in Nederland, waarvan ruim 60 procent in woningen. ‘Met een investeringsambitie die jaarlijks tussen de 250 en 350 miljoen euro zal liggen, zullen wij ons wel in het buitenland moeten oriënteren. Maar als we dat doen, zal dat primair in een euroland zijn en wel samen met lokale partners.’ In de speciale Beleggers-special, die Vastgoedmarkt tijdens het Troostwijk-symposium uitdeelde, staat onder meer een interview met Erenst, die daarin nader ingaat op de toekomstige ambities van Interpolis. Verder in deze special interviews met Jan de Kreij (CEO van Corio), Peter Ulm (CEO van Akron Investments) en Lorenzo Dorigo (directeur van AZL Vastgoed). De special wordt op 24 september meegezonden met de reguliere septembereditie van Vastgoedmarkt.     

Reageer op dit artikel