nieuws

corio verwerft maremagnum barcelona

Beleggingen

Corio heeft overeenstemming bereikt over de acquisitie per 1 juli 2006 van Maremagnum in Barcelona, een winkelcentrum met een unieke retailformule op een prominente locatie.

Corio betaalt 122 miljoen euro (inclusief acquisitiekosten). Een voorwaarde bij deze acquisitie is het verkrijgen van een formele goedkeuring van de Havenautoriteit van Barcelona, die een concessie tot 2049 heeft verleend. Maremagnum biedt op ongeveer 22.000 m2 winkeloppervlakte een breed aanbod aan bekende moderetailers en kwalitatief goede restaurants en vrijetijdsformules. Daarnaast beschikt het winkelcentrum over 850 parkeerplaatsen. Het is gelegen in de Port Vell aan het einde van de populaire Las Ramblas. Het centrum opende zijn deuren in 1995 en werd daarmee het eerste, direct aan het water gelegen winkelcentrum in Spanje. Vorig jaar werd het centrum gerenoveerd en opnieuw in de markt gepositioneerd. Er zijn verscheidene mogelijkheden om het concept verder te versterken en waarde aan het project toe te voegen. Maremagnum zal direct gaan bijdragen aan de winst per aandeel van Corio en biedt huurgroeipotentie voor de komende jaren. CB Richard Ellis trad op voor Corio, terwijl Jones Lang LaSalle de verkopers adviseerde, te weten DLJ Real Estate Capital Partners (80procent), een fonds onder beheer van Credit Suisse First Boston, en de General Property Investment Company (20 procent), onderdeel van de Pacific Investments Group.

Reageer op dit artikel