nieuws

Commerzbank verkoopt vijf geschakelde grachtenpanden

Beleggingen

De Commerzbank Nederland heeft vijf monumentale geschakelde kantoorpanden met een totaal kantooroppervlak van 4100 m2 bvo verkocht aan een niet nader genoemde particuliere belegger.

De verkoopprijs ligt iets boven de 10 miljoen euro. Het object staat bekend als Swanenburch en is gelegen aan de Herengracht 571-579 te Amsterdam. Buiten de monumentale status van de buitengevel kent het object een aantal stijlkamers die ook onder monumentenzorg vallen. De Commerzbank heeft het object voor maximaal een jaar teruggehuurd van de nieuwe eigenaar. Op dit moment is de Commerzbank zich voor zijn nieuwe huisvesting aan het oriënteren op de IJ-oevers en de Zuidas van Amsterdam. DRS Makelaars heeft de deal begeleid. Na de huurperiode van de Commerzbank zal DRS Makelaars het object namens de eigenaar op de markt aanbieden.Eerder deze maand werd bekend dat ook Fortis overweegt al zijn kantoorfilialen in het centrum van Amsterdam, inclusief enige monumentale panden op de grachten, te verlaten. Fortis zou zich willen vestigen in de nieuwe Acanthus-ontwikkeling van ING Real Estate in Amsterdam Zuidoost. Eppo Danser van DRS Makelaars bevestigt de afnemende interesse van grote banken om zich op de Amsterdamse grachten te huisvesten. Maar hij ziet daarentegen een hernieuwde belangstelling van kleinere advocatenkantoren.

Reageer op dit artikel