nieuws

Breevast koopt en verkoopt voor 140 miljoen euro

Beleggingen

Private investeringsmaatschappij Breevast heeft vorige week een aantal panden gekocht en verkocht met een totale transactiewaarde van 140 miljoen euro.

Breevast kocht onder andere een bedrijfspand van Vendex KBB aan de Moezelhavenweg in Amsterdam. Het pand, met een oppervlakte van 4550 m2, wordt door een dochterbedrijf van Vendex teruggehuurd. Ook kocht Breevast een kantoorpand aan de Prinses Irenestraat aan de Zuidas in Amsterdam. Het pand, nu nog in gebruik door huurder Nauta Dutilh, werd overgenomen van KPMG Beheer. Het object heeft een oppervlakte van ongeveer 12.600 m2 en wordt in de toekomst herontwikkeld. Breevast participeert daarnaast in de verwerving van een grootschalig kantoorobject van ongeveer 45.000 m2 in Frankfurt. Tenovis, onderdeel van investeringsmaatschappij KKR, heeft via een sale-and-lease-back-transactie zijn vastgoed verkocht aan het consortium waarin Breevast participeert. De terughuur gebeurt op basis van een huurovereenkomst van vijftien jaar, tegen een bruto aanvangsrendement van ongeveer 9 procent. Met deze aankoop komt behalve het bestaande kantoorobject ook een ontwikkelingspositie van ongeveer 40.000 m2 in het bezit van het consortium. Verkocht werden bestaande objecten en objecten in ontwikkeling aan de Achtseweg Noord 5 in Eindhoven. Waarde VastGoed Holland VI kocht de panden, die een totale oppervlakte hebben van ongeveer 23.000 m2. De objecten zijn langdurig verhuurd aan FEI Optic Electronics. De transactie vond plaats tegen een bruto aanvangsrendement van 7,4 procent. Ten slotte heeft Breevast een hoogwaardige grondpositie verworven in San Bernadino, Californië, van ongeveer 45 acres. In de toekomst kan hier een zogenaamd lifestyle center worden ontwikkeld van ongeveer 40.000 m2. De vastgoedportefeuille van Breevast bedraagt ruim 1 miljard euro. De maatschappij is voornamelijk actief in kantoor- en commerciële ruimte in de Benelux en Noord-Amerika.

Reageer op dit artikel