nieuws

amerikanen blijven in europees vastgoed beleggen

Beleggingen

De groeiende vraag van Amerikaanse beleggers naar Europees vastgoed houdt aan.

In het eerste kwartaal belegden Amerikanen 3,8 miljard euro in Europa, wat neerkomt op 29,2 procent van alle internationale transacties. Dat blijkt uit een analyse van EQ, de driemaandelijkse publicatie van DTZ Research in Engeland.Hiermee zet de trend, die in de tweede helft van 2005 zichtbaar werd, zich door. Een Morgan Stanley vehikel kocht voor 1,1 miljard euro vijf kantoorgebouwen in Parijs van KanAm, de grootste transactie van het kwartaal. De KanAm-transactie, alsmede aankopen door JP Morgan, Bear Sterns en Tishman Speyer, toonden de blijvend sterke belangstelling vanuit de Verenigde Staten voor Europees vastgoed. Tishman Speyer betaalde Blackstone naar verluidt 675 miljoen euro voor Lumière.De totale koopactiviteit in het eerste kwartaal bedroeg 36,2 miljard euro. Dat is een afname in vergelijking met het voorgaande kwartaal, toen het totale volume 41,5 miljard euro bedroeg. Dat is echter niet verrassend, aangezien het voorgaande kwartaal een buitengewoon drukke periode voor beleggers was.

Reageer op dit artikel