nieuws

achmea vastgoed koopt winkelcentrum in zwolle

Beleggingen

Achmea Vastgoed is de nieuwe eigenaar van winkelcentrum Holtenbroek in Zwolle.

Het splinternieuwe winkelcentrum heeft een omvang van ongeveer 6000 m2. AM Grondbedrijf is de verkopende partij. Bemiddelende partij was WPM. In het winkelcentrum zijn negentien winkels gehuisvest. Deze zijn voornamelijk afkomstig uit andere huisvesting in de wijk. Met winkelcentrum Holtenbroek hebben bewoners nu alle winkels voor de dagelijkse boodschappen centraal in de buurt. Het gevarieerde aanbod winkels bestaat onder andere uit supermarkten, een drogisterij en voedingspeciaalzaken. Holtenbroek past binnen de herstructureringsplannen van de gemeente Zwolle. Onderdeel daarvan is het versterken en centraliseren van de winkelvoorzieningen in het hart van de wijk. Tevens heeft Achmea Vastgoed 24 appartementen verworven in het bovengelegen project InFocus. Dit kleurige gebouw en spraakmakende ontwerp is eveneens gelegen aan het Bachplein in Zwolle. Hierin zijn 69 woningen onderverdeeld in twee typen. Bijzonder onderdeel in dit complex is de aanwezigheid van een binnen zwembad voor de toekomstige eigenaren en huurders van de appartementen. Verkopende partij van de woningen is AM Wonen. Met een portfolio ter waarde van 7,3 miljard euro in vastgoed- en hypotheekbeleggingen is Achmea Vastgoed een van de grootste vermogensbeheerders van Nederland en met haar ‘fund to funds’ actief in Europa en Noord-Amerika.

Reageer op dit artikel