Woonzorg Nederland
Steeds meer vastgoedbeleggers kiezen eieren voor hun geld als het om Nederlands vastgoed gaat. Op platform Overwaar.de komen particuliere beleggers aan het woord die hun focus naar het buitenland verleggen, deze keer: Max van Hoek.
Samen met een partner beheert André Janssen 29 appartementen. Daarnaast bezit hij negen winkelpanden en zo'n 25 appartementen, die op naam van zijn kinderen staan tot ze oud genoeg zijn de portefeuille over te nemen. De sterk gestegen WOZ-waarde en de ongunstige werking van box 3 maken dat hij vreest te moeten procederen. 'Tot aan de Hoge Raad toe, als het moet. Het tij moet gekeerd worden.'
Sinds 1913 verhuurt de familie Neeleman woningen voor een meer dan schappelijke huur. Maar de regulering van het kabinet dwingt de familie alles te verkopen. 'We staan nu met de rug tegen de muur.'
Ook in Arnhem is sprake van woningnood. Om hier iets tegen te doen, heeft de gemeente diverse maatregelen getroffen. Zo voerde Arnhem opkoopbescherming in, stelde de stad 'verhuiscoaches' aan om de doorstroming te verbeteren en kwam er een verhuurdersvereniging voor 'fatsoenlijke huur'. Wat vinden lokale politici en vastgoedprofessionals hiervan?
Op de tweede dag van de Provada 2021 organiseerde Vastgoedmarkt.nl een rondetafelgesprek met Jan Willem van Roggen van NIBC, Gerard Zandbergen van Locatus, Brugt Bakker van Kroese Paternotte en Matthijs Storm van Wereldhave. Gespreksleider was redacteur van Vastgoedmarkt Ariana Manduzai. De kernvraag was: wordt winkelvastgoed realistisch gewaardeerd? Of moet er eerst een golf van afwaarderingen plaatsvinden voordat er een transformatiegolf kan plaatsvinden?
Op 16 september werd in het Utrechtse stadion Galgenwaard het congres 'De slimme stad van morgen begint vandaag' gehouden. Met een brede keur aan sprekers werden de ervaringen met de opzet van een slimme stad en de valkuilen die daarbij kunnen spelen vanuit diverse hoeken belicht. Want niet elke slimme stad is in de toekomst ook echt een slimme stad.
De mens moet zich nooit laten leiden door digitalisering, dat moet andersom blijven, vindt Daan Quaars, wethouder van gemeente Breda. Digitalisering moet iets toevoegen aan je leven. Juist in een slimme stad, zoals Breda nu aan het worden is. Binnenkort wordt Breda met een fonkelnieuwe glasvezelring zelfs nóg slimmer.
Amsterdam heeft het doel om in 2030 alleen nog maar elektrische auto's te laten rijden. Maar maakt dat de stad slim? Wat hoogleraar Désirée van Gorp betreft komt daar meer bij kijken dan alleen het eigen straatje schoonvegen. Ze breekt een lans voor een global vision tijdens haar inleiding op het congres Een Slimme Stad Begint Vandaag.