Servaas van der Laan (Voorzitter)

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Servaas is financieel journalist en sinds oktober 2019 hoofdredacteur van Vastgoedmarkt. Na een flirt met de diplomatie op de Nederlandse ambassade in Rome begon Servaas zijn journalistieke carrière in 2012 bij Elsevier. Hier schreef hij als online nieuwsredacteur spraakmakende verhalen over identiteitsfraude, islamitisch terrorisme, MH17 en de migratiecrisis. In 2015 trok hij als verslaggever door Oost- en Zuid-Europa waar hij verslag deed van de migratiestromen.

 

Na een stormachtig bestaan als nieuwsredacteur koos hij in 2016 voor meer diepgang als redacteur economie voor Elsevier Weekblad. Voor dat blad schreef Servaas tientallen coververhalen over de impact van technologische veranderingen op de samenleving en over de huizen- en vastgoedmarkt. Het was met die laatste portefeuille waarmee hij zich in de kijker schreef bij Vastgoedmarkt, waar hij per 1 oktober 2019 aantrad als hoofdredacteur.

Servaas van der Laan (Voorzitter)

Peter Helfrich

Algemeen directeur van de pan-Europese investment manager Primevest Capital Partners en de eind vorig jaar door Primevest overgenomen Holland Immo Group

Helfrich heeft tot augustus 2021 gewerkt bij de Duitse vastgoedvermogensbeheerder Patrizia, waar hij hoofd van Zuidwest-Europa was, country manager Nederland en ruim zeven jaar senior managing director. Hij is momenteel lid van de Raad van Commissarissen van smart digital car park operator Parkbee en lid van de Raad van Advies van de Patrizia Foundation. Eerder werkte en woonde hij in Zweden, Duitsland en Italië voor CBRE Global Investors Emea en ING Real Estate Investment Management.

 

Tot april 2014 was Helfrich drie jaar in dienst van vastgoedvermogensbeheerder CBRE Global Investors EMEA, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor Duitsland als Managing Director. Hij maakte die overstap als gevolg van de overname van ING Real Estate Investment Management (ING REIM) door CBRE GI. Aan ING REIM was Helfrich ruim tien jaar verbonden, onder andere als Regional Manager Nordics & Fund Manager ING Nordic Property Fund. Vanaf 1996 tot 2000 was deze veelzijdige vastgoedman makelaar voor internationaal vastgoedadviseur JLL.

 

Helfrich heeft een Master of Science in Real Estate behaald aan de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) en studeerde daarvoor af in Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Peter Helfrich

Jessie Wagenaar

Director Customer Succes bij Amvest, een investment manager en ontwikkelaar van woningen en woongebieden in Nederland

Jessie Wagenaar was tot september 2022 directeur Verkoop & Gebiedsmarketing bij BPD Ontwikkeling. Die functie vervulde zij sinds april 2015. In korte tijd heeft zij zich in de vastgoedsector ontwikkeld tot een autoriteit op het snijvlak van gebiedsontwikkeling en (gebieds)marketing.

 

Jessie over het belang van sturen op woonvoorkeuren: ‘Verdichting in de stad en transformatie van leegstaand vastgoed zijn belangrijk bij de realisatie van de woonopgave; dat spreekt vanzelf. Maar de doelgroep die zich in de verdichte en getransformeerde stad niet thuis voelt, moet zijn weg vinden in de bestaande voorraad en in nieuwbouw. Weten hoe mensen willen wonen, is niet genoeg. Door te sturen op de kwalitatieve voorkeur van verschillende doelgroepen, ontstaat op middellange termijn een breder palet aan keuzes en een betere woningvoorraad.’

 

Jessie studeerde Studie Planologie aan de Universiteit van Amsterdam en heeft een afgeronde MBA. Zij won in 2016 de Vastgoedmarkt Young Talent Award.

Jessie Wagenaar

Rogier Rombouts

Oprichter en ontwikkelaar bij DURBS

Rogier Rombouts won in 2023 de Vastgoedmarkt Young Talent Award door zijn overtuigende pitches, zijn online support en het concrete idee van ‘het plantsoentje’. Rogier is recent gestart met zijn eigen onderneming DURBS. DURBS ontwikkelt passende en betekenisvolle projecten. Passend, omdat het qua uitstraling en architectuur in haar context moet passen. En passend, omdat het financieel solide moet zijn om erin te investeren. Betekenisvol, omdat we bouwen voor de uiteindelijke gebruikers, zij die erin gaan wonen, werken of leven. Altijd vanuit enthousiasme en passie!

 

Hiervoor was Rogier zeven jaar werkzaam bij Boelens de Gruyter als ontwikkelaar en adjunct-directeur Zuid-Nederland. Zijn specialisatie is binnenstedelijke herontwikkeling. De kracht van Rogier zit hem in zijn aanstekelijke bevlogenheid om projecten tot een succes te maken. Dat zie je terug in het eindresultaat. Door transparante communicatie weet hij alle stakeholders mee te krijgen in een langjarig traject en zo worden de grootste tegenstanders omgeturnd in ambassadeurs van het plan.

 

Voordat hij de projectontwikkeling inging heeft Rogier drie jaar werkervaring opgedaan bij Rabobank International waar bij zich bezighield met het verstrekken van microkredieten aan boerencoöperaties en lokale banken in ontwikkelingslanden. Rogier behaalde in 2023 zijn MSc titel aan de Faculteit Bouwkunde (Technische Universiteit Delft). Parallel aan zijn studie en werk heeft Rogier ruim 10 jaar jaar op het hoogste niveau in Nederland gehockeyd.

Rogier Rombouts

Flip van Overhagen

Directeur/ partner Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting

Sinds 2012 is Flip van Overhagen directeur/partner van Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting. In 2009 is Van Overhagen begonnen bij het makelaarskantoor. Hier is hij verantwoordelijk voor de verhuur en verkoop van onroerend goed van de portefeuille alsmede het adviseren van multinationals en MKB-bedrijven in huisvestingsvraagstukken. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de strategie, financiën, personeelszaken en interne processen binnen de organisatie. Vanaf 2012 is hij mede vennoot, naast Ans de Wijn.

 

In 2017 heeft de aandelenoverdracht plaatsgevonden en is Van Overhagen 100% directeur/eigenaar van Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting. Met een team van 10 personen behoort Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting tot de grootste organisaties van Nederland op de kantorenmarkt. Tot de opdrachtgevers behoren private beleggers, institutionele fondsen, ontwikkelaars, private equity fondsen en financiers.

 

Van Overhagen studeerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en behaalde zijn master diploma voor de studie Business Administration en Bank, Finance en Insurance. Vervolgens behaalde hij zijn diploma SVM Nivo Basistheorie Taxateur o.z. Aansluitend werd de MRE-opleiding aan de Amsterdam School of Real Estate succesvol afgerond. Na het behalen van de Praktijktoets Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed werd Van Overhagen beëdigd tot NVM makelaar/ taxateur.

Flip van Overhagen

Sander van Oss

Oprichter en ontwikkelaar Neoo

Sander van Oss is partner en ontwikkelaar bij NEOO. NEOO ontwikkelt stedelijk vastgoed en is gespecialiseerd in complexe vastgoed projecten. We werken voor eigen rekening en risico, of gedelegeerd voor derden. Omdat we altijd met zowel een technisch als commercieel specialist op een project werken zijn we in staat om end-to-end te ontwikkelen.

 

Doordat we de complexiteit van het ontwikkelen van vastgoed als kans zien en door open, wendbaar en pragmatisch samen te werken creëert NEOO plekken die ertoe doen. Gebouwen van betekenis die een vitaal effect hebben op hun omgeving.

 

“Wij zien het als compliment als ons werk door gebruikers als vanzelfsprekend wordt beschouwd en gebruikers er vrolijk van worden.”.

 

Voorbeelden van projecten van NEOO zijn bijvoorbeeld het Centrumplan in Tilburg, Q-Residences in Amsterdam, VDMA in Eindhoven en De Doorslagzone in Nieuwegein.

 

Tot oktober 2015 was Van Oss 9 jaar in dienst van Multi Vastgoed, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de Nederlandse Ontwikkel Portefeuille.

 

Van Oss behaalde zijn ingenieurs diploma aan de TU Delft en verkreeg in 2012 zijn MBA diploma.

Sander van Oss

Organisatie

Young Talent Award is een initiatief van Vastgoedmarkt | www.vastgoedmarkt.nl

Contact

Neem contact op met Ageeth Luisman via events@vakmedianet.nl of telefonisch via 06 537 233 19.

Vastgoedmarkt

De NR 1 in commercieel vastgoed
www.vastgoedmarkt.nl