Historie

De Vastgoedmarkt Young Talent Award is in het leven geroepen als tegenhanger van, maar ook als aanvulling op, de bekende en zeer gewaardeerde Vastgoedmarkt Award voor vastgoedman/vrouw van het jaar. Voor deze laatste onderscheiding komen over het algemeen alleen maar ervaren en gelouterde vastgoedcoryfeeën in aanmerking.

De onderscheiding moet vooral een stimulans zijn voor jongere vastgoedprofessionals om hun carrière verder vorm te geven. De genomineerden zijn voorgedragen door de CEO's en directeuren van de bedrijven waar zij werken.

In 2008 vond de eerste uitreiking van Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award plaats op de Expo Real in München. Sinds de vorige editie is NVM Business sponsor en heet de prijs 'Vastgoedmarkt Young Talent Award powered by NVM Business'.

De Vastgoedmarkt Young Talent Award kan een bewezen succes genoemd worden.

 

Eerdere winnaars


Rogier Rombouts wint Young Talent Award 2023 met neuslengte verschil 

Rogier Rombouts (35), adjunct-directeur Zuid bij projectontwikkelaar Boelens de Gruyter, is de winnaar van de Vastgoedmarkt Young Talent Award 2023 powered by NVM Business. Hij ontving de prestigieuze prijs na het zeer spannende slotdebat op de Provada uit handen van waarnemend juryvoorzitter Jessie Wagenaar.

'Rogier begon meteen al heel sterk met het idee van het Plantsoentje. Daarmee haakte hij ook uitstekend in op het onderliggende thema dit jaar van de Young Talent Award. Het feit dat het nu ook op het bureau van minister Hugo de Jonge ligt, is echt toptalentwaardig', aldus waarnemend juryvoorzitter Jessie Wagenaar. Winnaar Rombouts reageerde 'super blij'. 'Ik kan alleen maar dankbaar zijn. Mijn medekandidaten waren heel sterk.'Paul Oligschläger vastgoedtalent van 2021 

Paul Oligschläger, manager real estate advisory bij KPMG, heeft de Vastgoedmarkt Young Talent Award 2021 gewonnen. Dat werd donderdag tijdens de prijsuitreiking bij de ASRE bekendgemaakt.

'Er waren drie sterke kandidaten, het lag dicht bij elkaar,' aldus juryvoorzitter Servaas van der Laan. 'Maar de jury en het publiek hebben gesproken en bepaald dat Paul Oligschläger zich het grootste vastgoedtalent van Nederland mag noemen dit jaar.' Met name zijn inhoudelijk sterke roast en zijn vernieuwende blik op de rol van technologie bij de toekomst van het kantoor waren voor de jury doorslaggevende factoren.Hugo Roosjen is winnaar van de funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2020

Hugo Roosjen, als winkeltaxateur verbonden aan de afdeling Valuation & Advisory van Cushman & Wakefield heeft de Vastgoedmarkt Young Talent Award 2020 gewonnen. Zijn toekomstbestendige Straatjesmakers plan voor de Maastrichtse binnenstad viel ook erg in de smaak bij het publiek.

Zijn plan voor de Maastrichtse binnenstad werd door de jury bestempeld als ‘heel origineel’ en een ‘pakkend’ concept. Verder werd de 29-jarige taxateur geroemd om zijn presentatievaardigheden en goede energieke uitstraling. ‘Hugo is een uitstekende ambassadeur voor deze belangrijke prijs’, stelde juryvoorzitter Servaas van der Laan. Bij het publiek, dat 50 procent van de punten te verdelen had, vielen de blog, vlog en presentatie van de winnaar bijzonder in de smaak. ‘Ik ben onwijs trots’, sprak het toptalent van 2020 verheugd.


Lars van Engelen (28) is winnaar van de funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2019

Lars van Engelen, projectdirecteur van Snippe Projecten, heeft de Funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2019 gewonnen. Zijn ontwikkelplan Westerpark-Noord The Green City – een grootschalige, multifunctionele herontwikkeling van het monofunctionele bedrijventerrein Sloterdijk-Zuid – sprak de vakjury het meest aan.

Het was een close-call, want vóór de finale om 10.30 uur op 6 juni 2019 op de Vastgoedmarkt-stand op de Provada stonden de drie finalisten gelijk. Niraj Sewraj (31), stadsontwikkelaar bij BPD, had het beste blog geschreven. Lieske van Pelt, asset manager Retail CBRE Global Investors, haalde online de meeste stemmen binnen. De laatste weken heeft ze een eindspurt gemaakt en streefde daarmee Van Engelen net voorbij.


Tim de Vries - Cushman & Wakefield (28) is winnaar van de funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2018

Tim de Vries (28) is winnaar van de Funda in business / Vastgoedmarkt Young Talent Award 2018. In de finale op de stand van Vastgoedmarkt op de Provada versloeg de consultant van Cushman & Wakefield beide andere kandidaten, Marieke Dessauvagie (Colliers International) en Remco van der Mije (JLL).

Tim de Vries, de jongste finalist, behaalde de meeste punten op alle onderdelen waarop de jury beoordeelde: aantal stemmen op de website, de blogs en het optreden in het debat tijdens de finale op 7 juni in de RAI. Juryvoorzitter Cuno van Steenhoven noemde hem een ‘overtuigende winnaar op alle fronten’.  Van Steenhoven loofde ook Marieke Dessauvagie en Remco van der Mije voor hun grote inbreng. ‘Jullie waren sterke kandidaten, maar in een wedstrijd kan er maar één de winnaar zijn.’


Frank Verwoerd - Colliers (28) is winnaar van de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2017

In de finale op het Vastgoedmarkt Transformatieplein op de Provada versloeg hij beide andere kandidaten, Jelle de Wilde (ING Real Estate Finance) en Roel Timmermans ​(Cushman & Wakefield).

Verwoerd, de jongste finalist, scoorde het hoogst op alle onderdelen waarop de jury beoordeelde: aantal stemmen op de website, de blogs en het optreden in het debat tijdens de finale op 1 juni in de RAI. Over het debat zei de jury: ‘Zijn inbreng is levendig en met flair gebracht en dat werd zeer op prijs gesteld.’ Verwoerd werd een multitalent genoemd. ‘Hij heeft de expressie van een verkoper.’ Bij zijn vorige werkgever, het EIB, noemden ze hem een schaap met vijf poten.


Jessie Wagenaar, directeur Verkoop & Gebiedsmarketing BPD Ontwikkeling, is de winnaar van de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2016.

De directeur Verkoop & Gebiedsmarketing van BPD Ontwikkeling kreeg in de RAI de voorkeur boven Rebecca Haasdijk (28), property manager bij Verwey Vastgoed en Roel de Both (30), consultant Tenant Representation bij Cushman & Wakefield. Evenwichtig, rustig maar beslist niet koeltjes, wist zij op overtuigende wijze haar argumenten en inzichten voor het voetlicht te brengen. Zonder twijfel een toptalent, met het potentieel door te kunnen groeien naar de allerhoogste functies binnen de vastgoedsector.

Ook tijdens het spannende slotdebat op de Provada bleef Jessie Wagenaar de rust zelve. ‘Ik laat me niet zo snel gek maken’, spreekt de winnares van de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2016 monter.


Klaas Boekschoten (29) is de winnaar van de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2015.

De senior accountmanager van ASR Vastgoed Vermogensbeheer kreeg de voorkeur boven Suze Gehem, mede-initiatiefnemer van De Groene Grachten en Guido van der Molen, senior adviseur bij Stec Groep. Boekschoten gaf na de uitreiking aan enorm blij verrast te zijn: 'Tijdens het slotdebat hier op Provada was het net alsof het uur slechts vijf minuten duurde. Het tempo zat er goed in en het debat was erg leuk. Ik heb er enorm van genoten en ik ben heel blij.'


Frank van der Sluys (34) is de winnaar van de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2014.

Het hoofd research van DTZ Zadelhoff kreeg de voorkeur boven Gábor Everraert (projectmanager transformatie gemeente Rotterdam) en Pieter Polman (manager leasing Wereldhave).
Van der Sluys leverde als onderzoeker een bijdrage aan de door DTZ Zadelhoff gehanteerde driedeling tussen kansrijke, kanshebbenden en kansarme kantoren. ‘Het is een grote eer voor mij dat een onderzoeker deze prijs kan winnen’, aldus de winnaar. ‘Ik heb geen commerciële functie en word dus niet beloond voor de omzet die ik haal. Ik word beloond om echte verhalen te vertellen. Daarmee wil ik nuance aanbrengen. Er gaan dingen goed en er gaan dingen slecht. Dat slaat aan en daar ben ik erg trots op.’


Sabine Bentvelzen (26), directielid en projectontwikkelaar bij Ericis, is uitgeroepen tot winnaar van de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2013.

Zij werd na het slotdebat op de stand van Vastgoedmarkt door de jury unaniem aangewezen uit drie kandidaten. Bentvelzen kreeg bovendien de meeste publieksstemmen (internet) en haar blogs werden het best gewaardeerd. Bentvelzen en de andere kandidaten Philippine Bogaardt (DTZ Zadelhoff) en Karst Hagedoorn (Trebbe) etaleerden de afgelopen weken hun vastgoedkennis en hun visie op actuele sectoroverstijgende thema’s middels presentaties, het voeren van onderlinge debatten en het bijhouden van een persoonlijk blog op Vastgoedmarkt.nl.

Eén van de onderwerpen betrof de leegstand van commercieel vastgoed. De stelling luidde dat de overheid herbestemming moet versoepelen door de regels aangaande de functie van gebouwen te schrappen. Bentvelzen: ‘Ik kon daar goed mee uit de voeten, omdat ik me in discussies al vaker heb opgesteld tegen dit standpunt.’ Ze voorziet een toenemende kans op belangenconflicten tussen gebruikers in dezelfde buurt. ‘Ik zie meer in het gezamenlijk vinden van creatieve oplossingen binnen de gegeven kaders.’


Onno Dwars (32), vastgoedontwikkelaar/manager duurzaamheid bij Volker Wessels Vastgoed, is de winnaar van de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2012.

Onno Dwars reageerde ‘verrast’ op zijn uitverkiezing. ‘Je hoopt het, maar je gaat er niet vanuit.’ Tot in de finale streden Wouter Stevens (vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff) en Danny Bosman (projectmanager ABC Management Groep) mee om de titel.
Onno Dwars is vooral gekozen voor zijn hang naar innovatie. Dat spreekt onder andere uit zijn blogs die hij schreef op www.vastgoedmarkt.nl/opinie voor zijn nominatie voor de Yardi / Vastgoedmarkt Young Talent Award.
Daarin komen onderwerpen aan de orde als begeerlijkheid van het product, zijn droom van een woningmarkt als meest innovatieve sector, de kansen op innovatie tijdens de crisis en een prestatieladder voor opdrachtgevers.


Erik Groen, directeur van projectmanagementbureau ABC Management Groep, heeft de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2011 gewonnen.

Groen was samen met Aeisso Boelman (Fakton), Walter Dielemans (CBRE) door de jury genomineerd.


Associate director Strategy Consultancy bij Savills Sara Veldhuizen (32) heeft de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2010 gewonnen.

Veldhuizen was samen met Rik Eertink (fondsmanager bij ING REIM) en Paykar Pala (zelfstandig woning- en bedrijfsmakelaar) genomineerd.Lonneke Wijnhoven, manager Design & Development bij Heijmans Vastgoed, heeft de tweede editie van de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award gewonnen 2009.

De twee andere genomineerden voor de Award waren Annelou de Groot, directeur Dynamis en Jimmy Kools, senior consultant bij Fakton. Eerder vielen, na een debatronde die werd gehouden tijdens de Provada, drie andere kandidaten af: Jasper Bekkering (Regus), Jaap Landkroon (BPF Bouwinvest) en Lotte Schubert (TCN Concepts).


Jeroen Lokerse de eerste Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award winnaar 2008.

Lokerse (Cushman & Wakefield) was een van de drie genomineerden voor deze nieuwe vastgoedonderscheiding
Behalve Lokerse waren ook Onno Dwars (VolkerWessels Vastgoed) en Remco van de Wetering (Fortis Vastgoed Ontwikkeling) genomineerd.

Organisatie

Young Talent Award is een initiatief van Vastgoedmarkt | www.vastgoedmarkt.nl

Contact

Neem contact op met Ageeth Luisman via events@vakmedianet.nl of telefonisch via 06 537 233 19.

Vastgoedmarkt

De NR 1 in commercieel vastgoed
www.vastgoedmarkt.nl