Interparking huurt parkeergarage Helicon

Interparking huurt parkeergarage Helicon

Deka Immobilien Investment GmbH en Interparking Nederland BV hebben een overeenkomst getekend voor de huur van parkeergarage Helicon in Den Haag per 1 juli 2018.

De garage met 230 plaatsen ligt in het centrum van Den Haag en maakt deel uit van het Rijkskantoor de Resident waarin het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Volksgezondheid Welzijn en Sport gehuisvest zijn.

Onderdeel van de overeenkomst is een renovatie van de parkeergarage naar een (meer) klant- en milieuvriendelijke parkeervoorziening. Hierbij zal onder andere worden geïnvesteerd in de vloerafwerking, parkeerapparatuur, ledverlichting, schilderwerk, bewegwijzering en een opwaardering van het voetgangersgebied. Doelstelling is om de uitstraling van de garage beter te laten aansluiten op het hoogwaardige omliggende verblijfsgebied.

Parkeergarage Helicon zal als een van de eerste parkings in Nederland worden toegevoegd aan het Pcard+ netwerk van Interparking, een mobiliteitskaart die toegang geeft tot meer dan 500 parkeervoorzieningen in heel Europa.

Van Rookhuijzen Vastgoed & Consultancy en CBRE Property Management adviseerde verhuurder Deka Immobilien Investment in het traject.

Lees meer over

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.