Deka koopt kantoorgebouw Cool63 Rotterdam

Deka koopt kantoorgebouw Cool63 Rotterdam
Cool63-Rotterdam_foto-Ossip-van-Duivenbode

De Duitse vastgoedbelegger Deka Immobilien Investment heeft op 29 maart 2018 het kantoorgebouw Cool63 gekocht van Rabo Vastgoedgroep.

Het multi-tenant gebouw met een totale oppervlakte van 19.600 m2 ligt aan de Coolsingel in het centrum van Rotterdam. Cool63 bevat 9.000 m2 kantoor, 10.600 m2 winkel- en horecaruimte.

De plint aan het Stadhuisplein biedt ruimte aan restaurants, het winkelaanbod is in gebruik bij Albert Heijn, Mado, Trainmore en Decathlon. Cool63 is in 2015 opgeleverd en beschikt voor de kantoren over een Breeam Excellent-certificaat.

Het pand is tussen 2013 en 2015 herontwikkeld door ontwikkelaar MAB, die toen nog deel uitmaakte van de Rabo Vastgoedgroep.  Het pand was eerder in gebruik als hoofdkantoor van Slavenburg’s bank.

Rabo Vastgoedgroep is geadviseerd door Molsbergen Development (Asset manager), Pels Rijcken (juridisch) en Crowe Horwath Foederer (fiscaal). JLL adviseerde de Deka.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.