Amvest verhuist naar Cruquiuseiland

Amvest verhuist naar Cruquiuseiland
Hoofdkantoor Amvest in Amsterdam

Amvest verhuist per 1 mei naar haar nieuwe kantoor aan de Zeeburgerkade 1184 op Cruquiuseiland in Amsterdam-Oost. Amvest wordt hiermee pionier in eigen gebied.

Cruquius - van oorsprong een Amsterdamse industriële zone - wordt door Amvest getransformeerd tot een levendig woon-, werk- en recreatiegebied. Amvest realiseert op Cruquius circa 1.500 woningen en circa 14.000 m2 commercieel vastgoed. 'Cruquius vertegenwoordigt alles waar Amvest voor staat,'zegt Wienke Bodewes, algemeen directeur van Amvest.

'Integraal vormgeven aan de stad van morgen, dat is onze ambitie', gaat Bodewes verder. 'Met ontwikkelen en beleggen stevig aan elkaar verbonden. Als grootste eigenaar in het gebied, herontwikkelen we Cruquius tot een nieuw stuk stad dat op lange termijn goed functioneert en rendeert. Met mooie gebouwen en aantrekkelijke, levendige openbare ruimtes. Waar komende generaties prettig kunnen wonen, werken en verblijven.'

Het nieuwe Cruquius bestaat voor 50 procent uit huurwoningen.

Het kantoorpand van Amvest is ontworpen door Rijk Rietveld van Rietveld Architects. Het is open, licht en nodigt uit tot interactie. Het gebouw 'kraagt' uit boven het water van de Entrepothaven en krijgt een brasserie op de begane grond.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.