nieuws

AM ontwikkelt 300 woningen op Cruquiuseiland

regios

De eerste stap in de herontwikkeling van de Chubb-locatie op Cruquiuseiland in Amsterdam is gezet. Het plan van AM, KCAP en ASR Vastgoed Vermogensbeheer omvat de bouw vanaf eind 2017 van onder meer 300 woningen.

Dat meldt verantwoordelijk ontwikkelaar AM. Het project wordt gerealiseerd op de verworven voormalige locatie van Chubb Fire & Security (onderdeel van UTC) aan de Cruquiusweg. AM heeft in samenwerking met KCAP Architects & Planners en ASR Vastgoed Vermogensbeheer een planvisie gemaakt. Ongeveer zestig omwonenden en betrokkenen hebben tijdens een inloopbijeenkomst in het gebouw van Civic aan de Kramatplantsoen hun mening gegeven over onder meer de stedenbouwkundige opzet, de architectuurstijl, gebruik van gezamenlijke ruimtes en de inrichting van de openbare ruimte.

AM verwerkt de verzamelde input in een volgende versie van het plan voor de Cruquius. Volgens planning wil de gebiedsontwikkelaar het ontwerp eind 2016 afgerond hebben. Het beoogde programma voor Cruquius bestaat uit ongeveer 300 koop- en huurwoningen, gecombineerd met werk- en commerciële ruimten. De zogenoemde spelregelkaart van de gemeente Amsterdam is als uitgangspunt voor het ontwerp en het programma gehanteerd.

Het Cruquius-werkgebied verandert van een bedrijventerrein naar een woon- en werkgebied. Gelegen aan het water, binnen de ring en op vijf fietsminuten van de Indische Buurt, moet het steeds meer onderdeel van de stad worden. Zodra de gemeente het initiatief heeft getoetst en AM de buurtbewoners opnieuw heeft geraadpleegd, kan een principebesluit worden genomen en de bestemmingsplanprocedure worden gestart. De verwachting is dat deze procedure minimaal een jaar gaat duren. De start verkoop is naar verwachting in de zomer van 2017. De bouwstart van fase 1 wordt eind 2017 voorzien.

Reageer op dit artikel