Vastgoedmarkt Executive Expert-panel-2016

Het Vastgoedmarkt Executive Expert-panel kwam in 2016 vier keer bijeen om actuele ontwikkelingen in de vastgoedsector te bespreken en van commentaar te voorzien. Het panel bestond uit acht financiers, beleggers, ontwikkelaars en adviseurs, die ieder tweemaal aan tafel zitten. Na elk gesprek stelden we een verslag beschikbaar met de meest belangrijke bevindingen. U kunt deze ook lezen door middel van de download knoppen hieronder.

Panelleden 2016: Maarten van Duijn (Heijmans), Peter Göbel (ING Real Estate Nederland), Henk Jagersma (Syntrus Achmea Real Estate & Finance), Jeroen Lokerse (Cushman & Wakefield),  Paul Oremus (CBRE Global Investors), Jaap van Rhijn (Colliers International), Jan Willem van Roggen (NIBC), Rutger Schuur (ABN Amro) en Roel Vollebregt (BAM).

Vierde Executive Expert-panel

 

Het vierde Vastgoedmarkt Expert-panel werd op 2 december 2016 gehouden in HNK Hoofddorp. Drie experts bespraken recente ontwikkelingen in de vastgoedmarkt.

 • Jaap van Rhijn, Senior Real estate consultant en CEO Colliers Nederland
 • Roel Vollebregt, Directievoorzitter BAM Bouw en Vastgoed
 • Rutger Schuur, Hoofd Real estate clients ABN AMRO

De Rijksoverheid moet opnieuw de regie nemen in de ruimtelijke ordening. Daarnaast verlangt het Vastgoedmarkt expertpanel een bijdrage van de overheid voor nieuwe infrastructuur en het bouwrijp maken van grond.

 

Derde Executive Expert-panel

Het derde  Vastgoedmarkt Expert-panel werd op 30 augustus 2016 gehouden in HNK Hoofddorp. Vier experts bespraken recente ontwikkelingen in de vastgoedmarkt:

 • Jeroen Lokerse, managing partner Cushman Wakefield Nederland
 • Maarten van Duijn,  directievoorzitter Vastgoed van Heijmans
 • Jan Willem van Roggen, managing director NIBC Corporate Banking
 • Paul Oremus, country manager Nederland CBRE Global Investors

‘Wat merkt Amsterdam van de Brexit? Hoe valt de huidige oververhitting in de hoofdstad het hoofd te bieden? Het Vastgoedmarkt expert-panel gelooft in Amsterdam. De experts hebben één devies: bouwen, bouwen, bouwen.’

U kunt het complete verslag van het derde Expert-panel hieronder downloaden en lezen. 

Tweede Executive Expert-panel

Het tweede Vastgoedmarkt Expert-panel werd op 13 juni 2016 gehouden in HNK Hoofddorp. Vier experts bespraken recente ontwikkelingen in de vastgoedmarkt:

 • Jaap van Rhijn, senior real estate consultant en CEO Colliers Nederland
 • Roel Vollebregt, directievoorzitter BAM Bouw en Vastgoed
 • Rutger Schuur, hoofd real estate clients ABN Amro
 • Paul Oremus, Country Manager Nederland CBRE Global Investors

‘Wat staat Nederland te wachten als de rente gaat stijgen? En hoe komen we aan meer betaalbare huurwoningen in het middensegment? Het Vastgoedmarkt Expert-panel denkt niet alleen in termen van winst of verlies, maar maakt zich ook zorgen over mogelijke ontwrichting van onze samenleving.’

U kunt het complete verslag van het tweede Expert-panel hieronder downloaden en lezen. 

 

Eerste Executive Expert-panel

Het eerste Vastgoedmarkt Expert-panel werd op 9 mei 2016 gehouden in HNK Hoofddorp. Vier experts bespraken recente ontwikkelingen in de vastgoedmarkt:

 • Jeroen Lokerse, managing partner Cushman Wakefield
 • Maarten van Duijn, directievoorzitter Vastgoed Heijmans
 • Peter Göbel, algemeen directeur ING Real Estate Nederland
 • Henk Jagersma, directievoorzitter Syntrus Achmea Real Estate Finance

9 mei 2016, Executive Expert Panel:

“Er is meer geld beschikbaar voor beleggingen in vastgoed dan ooit tevoren. Maar komt het geld dat boven de Nederlandse markt zweeft ook hier terecht? Vier leden van het Vastgoedmarkt Executive Expert-panel zijn pessimistisch. ‘In dit tijdsgewricht wil je grotere stappen zetten.” Johannes van Bentum, hoofdredacteur Vastgoedmarkt

U kunt het complete verslag van het eerste Expert-panel hieronder downloaden en lezen.