nieuws

Duurzame upgrade voor 504 woningen ERAflat Purmerhoek

Vastgoedbeheer

De 504 woningen van de Purmerhoek in Capelle aan den IJssel krijgen begin volgend jaar een duurzame en moderne nieuwe jas. Aan het complete gebouw en alle woningen wordt groot onderhoud gepleegd.

Duurzame upgrade voor 504 woningen ERAflat Purmerhoek

Woningcorporatie Havensteder en Team ERAflats, bestaande uit Smits Vastgoedzorg en TBI-onderneming ERA Contour, ondertekenden op maandag 3 december de samenwerkingsovereenkomst voor de werkzaamheden.

De werkzaamheden aan de imposante flat starten in februari 2019. ‘We maken de flat toekomstbestendig door het te isoleren en klaar te maken voor het gasloze tijdperk. We verbeteren daarmee het wooncomfort van de bewoners en het is straks eventueel mogelijk het gebouw aan te sluiten op stadsverwarming. We hebben in het voortraject goed samengewerkt met de bewoners en de plannen mede afgestemd op hun wensen’, vertelt projectleider Realisatie Jelle Jonker van Havensteder.

Naast de werkzaamheden aan de individuele woningen, wordt ook de totale flat aangepakt.

Ruim 60 jaar geleden werd de Purmerhoek gebouwd door bouwbedrijf ERA, in een reeks van flats die bekend werden als de zogenaamde ERAflats. Met name in de Randstad werden de imposante woongebouwen eind jaren zestig in korte tijd neergezet om te voorzien in de grote woningbehoefte die was ontstaan na de oorlog.

Reageer op dit artikel