nieuws

Staedion start groot onderhoud Maasstraat Den Haag

Vastgoedbeheer

Staedion start groot onderhoud Maasstraat Den Haag

In de Maasstraat te Den Haag start woningcorporatie Staedion begin oktober 2017 met groot onderhoud aan honderd woningen. Staedion knapt de woningen op aan de binnen- en buitenkant om de kwaliteit en het comfort te verbeteren. Door het plaatsen van elektrische kooktoestellen worden de woningen geheel gasloos.

Het groot onderhoud moet ervoor zorgen dat de woningen duurzamer en energiezuiniger worden. Staedion past energiebesparende maatregelen toe, zoals dubbel glas, ledverlichting en betere isolatie.

Volgens de corporatie zijn de bewoners blij omdat de uitstraling aan de buitenkant van het complex verbetert door het vernieuwen van balkonhekken en kozijnen, het reinigen en herstellen van de gevel en het schilderen van betonnen onderdelen. Ook de binnenkant van het complex verbetert door nieuwe vloer- en wandafwerking en nieuw schilderwerk, zo wordt gemeld. In de woningen worden de badkamers en keukens waar nodig vernieuwd.

De werkzaamheden starten begin oktober en zijn afgerond in het najaar van 2018. Ook wordt de oude huisartsenpost bij het complex omgebouwd tot woning. Tijdens het vernieuwen van de mechanische ventilatie en de kozijnen, kunnen de bewoners in hun eigen woning blijven wonen. Gedurende de meer ingrijpende werkzaamheden maken de bewoners gebruik van een wisselwoning.

Reageer op dit artikel