nieuws

Inwonersraad voor huurders in Weert

Vastgoedbeheer

Stedenbouwkundige Riek Bakker en oud-burgemeester Loeki van Maaren worden de boegbeelden van de inwonersraad die corporatie Wonen Weert heeft opgericht.

Om te voorkomen dat de corporatie door de schaalvergroting in de sector het contact met de inwoners verliest, tuigt Wonen Weert voor haar 5400 huurders een inwonersraad op. Wonen Weert is onderdeel van Wonen Limburg, dat 24.000 woningen beheert. Dat meldt de website van het blad Binnenlands Bestuur. Niet alleen huurders, ook kopers en ondernemers maken deel uit van de raad. ‘We verwachten dat de Inwonersraad verder kijkt dan de huurdersverenigingen. Hoe ziet de regio er over twintig jaar uit, wat zijn de zaken waar je rekening mee moet houden’, aldus Koos Neijnens, manager Algemene Zaken. Jaarlijks mag de raad 50.000 euro uitgeven aan externe adviezen en congressen. De corporatie heeft beloofd in de bedrijfsvoering ‘rekening te houden met de adviezen van de raad’. Men is echter niet zo ver gegaan de raad rechtspersoonlijkheid te geven.

Reageer op dit artikel