nieuws

Nieuwe eigenaar betaalde 86.000 euro voor uitgebrande woning

Transacties

De vrijwel volledig uitgebrande woning in Dordrecht die dit voorjaar opvallend genoeg toch in de verkoop ging, is uiteindelijk voor 86.000 euro verkocht, zo blijkt uit gegevens van het Kadaster. 

Nieuwe eigenaar betaalde 86.000 euro voor uitgebrande woning
De uitgebrande woning aan de Vossiusstraat in Dordrecht Foto: Funda

Het betreft een voormalige beneden en bovenwoning aan de Vossiusstraat in de wijk Oud-Krispijn die samengevoegd is tot een eengezinswoning met een vloeroppervlak van 137 m2. Het huis raakte door een brand in juni 2018 onbewoonbaar. Later bleek dat de brand was aangestoken, vermoedelijk in opdracht van de ex-partner van de bewoonster die op het moment van de brand niet aanwezig was.

Landelijk nieuws

Dat de uitgebrande woning medio april 2019 in de verkoop ging was dusdanig opvallend dat het ook het landelijk nieuws haalde. Geïnteresseerden konden tot 15 mei een bod op de woning doen, maar moesten daarbij volledig vertrouwen op de informatie van de makelaar omdat de woning door de brandschade niet meer toegankelijk was.

Schade 174.000 euro

Experts van de verzekeraar hebben de schade aan het pand inschat op ruim 174.000 euro. Vrijwel alles in het pand moet vervangen worden. Het WOZ-waardeloket vermeldt dat de woning op peildatum 1 januari 2017 nog een WOZ-waarde van 115.000 euro had. Een jaar later was dat gedaald tot 50.000 euro.

Reageer op dit artikel