Uitverkoop NSI: Wie valt er voor Zuidplein?

Uitverkoop NSI: Wie valt er voor Zuidplein?

Nu NSI opnieuw drie winkelcentra heeft verkocht, vormt een deel van het Rotterdamse winkelcentrum Zuidplein nog de voornaamste brok winkelvastgoed in een beleggingsklasse waar NSI van af wil.

NSI heeft recent drie winkelactiva verkocht in drie afzonderlijke transacties voor een totaalbedrag van 29,3 miljoen euro. Het gaat om Sterpassage, een deel van het winkelcentrum 'In de Boogaard' in Rijswijk, 'Hof ter Hage' in Den Haag en 'Vasco da Gama' in Utrecht.

In lijn met boekwaarde

De verkoopprijs is in lijn met de boekwaarde van december 2018. De overdracht van Vasco da Gama heeft plaatsgevonden aan het einde van het eerst halfjaar van 2019 plaatsgevonden, de overdracht van de andere twee centra is voorzien voor de tweede helft van het jaar.

Concentreren op kantoren

Deze transactie past in de strategie van NSI om zich te concentreren op kantoren en alle resterende winkelactiva af te stoten. Eind juni 2019 had NSI nog 10 overige 'overige activa' die 7,6 procent van de totale portefeuillewaarde vertegenwoordigen (op basis van waarderingen van december '18). Het grootste winkelvastgoed is een belang in het winkelcentrum 'Zuidplein' in Rotterdam en het winkelcentrum ' 't Loon' in Heerlen.

Meer retailtransacties

Anne de Jong, CIO van NSI merkt op: 'Deze transacties tonen onze voortdurende toewijding om al onze winkelactiva te verkopen en onderstreept onze overtuiging dat onze boekwaarden realistisch zijn. We zijn ervan overtuigd dat we in de tweede helft van het jaar meer retailtransacties zullen zien.'

Ook kantoorverkopen

In het tweede kwartaal heeft NSI ook vijf kantooractiva verkocht voor een gecombineerde verkoopprijs van 19,9 miljoen euro, gemiddeld 24 procent boven de boekwaarde van december 2018.

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.