nieuws

Primark wil ook in Nederland huurverlagingen

Transacties

De Ierse modeketen Primark streeft ook in Nederland naar huurverlagingen.

Primark wil ook in Nederland huurverlagingen

Dat kan worden geconcludeerd uit antwoorden van Primark op de vraag of het streven naar lagere huisvestingskosten ook voor Nederland van toepassing is. En zo ja, hoe dat gestalte zou moeten krijgen.

‘We gaan niet in op de details van commerciële onderhandelingen, maar het komt soms voor dat we huurverlaging bedingen wanneer we bijvoorbeeld aanbieden om huurcontracten voor winkels te verlengen of wanneer we in het onroerend goed investeren, waardoor de onderliggende waarde van het pand wordt verhoogd’, antwoordt een woordvoerder van Primark Netherlands per e-mail.

Geldende markthuurprijs

Ook vindt Primark dat de huur vaak te hoog is. De woordvoerder vervolgt met een passage die bijna letterlijk is terug te vinden in een artikel in The Guardian over de gewenste verlaging van de huisvestingskosten: ‘Eveneens streven wij wanneer huurcontracten eindigen naar nieuwe overeenkomsten die de geldende markthuurprijs voor het onroerend goed en de omstandigheden weerspiegelen. In de huidige markt zijn die tarieven vaak lager dan in het verleden. Zoals elke verantwoordelijke retailer hebben we de plicht jegens onze aandeelhouders om een ​​concurrerende kostenbasis te handhaven en streven we naar goede relaties met onze verhuurders.’

Reageer op dit artikel