nieuws

Vakbond voetbalprofs koopt 21 appartementen aan in Amsterdam

Transacties

Vakbond voetbalprofs koopt 21 appartementen aan in Amsterdam

TW Residential heeft ten behoeve van Fifpro Properties 21 geheel gerenoveerde appartementen aangekocht van een lokale ontwikkelaar. Fifpro is de bond van professionele voetballers.

De appartementen van ‘Key West Amsterdam’ zijn gerealiseerd op een voormalige kantoorverdieping van een bestaand complex aan de Burgemeester Hogguerstraat 787 t/m 793G te Amsterdam en zijn high end afgewerkt. Ze betaalden de koopsom van 6.837.500 (bron Kadaster).

Het opleveringsniveau is hoogwaardig, waarbij alle appartementen zijn voorzien van onder meer een nieuwe gevel, gietvloer, taatsdeuren, inbouwkasten op maat, een wasmachine en een volledig ingerichte keuken en badkamer. De appartementen hebben voorts een energielabel A en vrij uitzicht over de Sloterplas. Hein Peeters, directeur TW Residential en verantwoordelijk voor de exploitatie van de portefeuille van Fifpro Properties: ‘Fifpro is de wereldwijde, overkoepelende vakbond voor profvoetballers. Namens haar leden beheert Fifpro een deel van het vermogen. Deze gelden worden belegd in assets met een laag risicoprofiel. Als onderdeel van de beleggingsstrategie wordt een hoogwaardige woning beleggingsportefeuille opgebouwd en uitgebreid. De hoge technische en commerciële kwaliteit van de 21 appartementen past naadloos bij het investeringsprofiel van Fifpro.’

Geen kleine jongen

Fifpro is geen vreemde belegger in Nederland. Zo kochten ze ook een portefeuille van 140 woningen en  appartementen in 2018. De appartementen liggen in Maastricht, Zoetermeer, Berkel-Enschot en Sneek. De eengezinswoningen liggen in Beek, Maarssen en Winsum. De portefeuille bracht destijds 30.160.000 euro op. In 2017 verkoopt Stadlander 170 appartementen aan Fifpro, en in 2016 verkoopt Woonwaarde 200 woningen. En dit is nog maar een stukje van het veld waarop de Fifpro speelt in Nederland.

Vooruitlopend op de oplevering en overdracht is de verhuur reeds gestart. Mede op basis van de inschrijvingen op deze woningen, hebben wij veel vertrouwen in de toekomstige exploitatie”. TW Residential heeft de koper geadviseerd bij de aankoop en zal het complex in management nemen.

Reageer op dit artikel