Unifore verkoopt gebouw 4 van Riverside Offices aan ontwikkelaar

Unifore verkoopt gebouw 4 van Riverside Offices aan ontwikkelaar
Riverside Offices Rivium Capelle aan den IJssel

Unifore heeft de vier karakteristieke gebouwen genaamd Riverside Offices aan de Maas in Capelle aan den IJssel acht maanden in portefeuille en verkoopt gebouw 4 aan een Nederlandse ontwikkelaar.

Het gebouw van 8.523 m2 en 189 parkeerplaatsen is verkocht voor dertien miljoen euro. Het is de ambitie om woningen te ontwikkelen.

De gemeente Capelle aan den IJssel is flink aan het investeren in het Rivium-gebied, met de ontwikkelingen op de Schaardijk waar de zelfrijdende parkshuttle zal stoppen, er een halte voor de waterbus Dordrecht – Rotterdam wordt gerealiseerd, een standplaats voor elektrische fietsen (Go-Bike) komt en een park+ride-voorziening wordt gerealiseerd, is dit gebied erg in opkomst.

Een consortium rond het fonds Signal Real Estate Opportunities kocht een aantal kantorenportefeuilles, zo werd aangekondigd op 10 september 2018. Voor de Riverside Offices werd toen 28.825.000 euro betaald, zo bleek uit onderzoek door Vastgoedmarkt.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.