nieuws

Markant kantoorgebouw Crystalic in Leeuwarden verkocht

Transacties

De particuliere vastgoedbelegger Rollema Beheer heeft de iconische glazen ‘piramide’ Crystalic in Leeuwarden overgenomen van het Rotterdamse Sipkema Vastgoed Beheer.

Markant kantoorgebouw Crystalic in Leeuwarden verkocht

Het kantorengebouw aan de François Haverschmidtwei 2 in de Friese hoofdstad is in gebruik als bedrijfsverzamelgebouw.  Het gebouw mee circa 7.500 m2 aan kantoorruimtes, zalen en vergaderruimtes de zakelijke werk- en ontmoetingsplek voor bedrijven, flexwerkers en zzp’ers in Leeuwarden.

Geklapte zeepbel

De bouw van de piramide, naar ontwerp van Gunnar Daan startte in 1999. De glazen ‘piramide’, gebaseerd op een traditionele Friese stolpboerderij bleek geen succes als verzamelgebouw voor IT en telecom gerelateerde bedrijven. De internetzeepbel klapte waardoor er niet genoeg geld was om het gebouw af te maken.

Koper Rollema

In 2005 kocht Sipkema Beheer het pand op een faillissementsveiling om het gebouw daarna af te maken. Nu wil de van oorsprong Friese belegger zich gaan concentreren op de Randstad. Koper Rollema bezit in Leeuwarden al kantoorverzamelgebouw Emmastate, het Koepeltheater en het voormalig Stork gebouw op industrieterrein de Hemrik.

De verkoper werd bij deze transactie geadviseerd door internationaal adviseur Cushman & Wakefield.

Reageer op dit artikel