nieuws

Transacties april

Transacties

Transacties april
Vinkenweg 54/t in Rijnsburg.

Vastgoedmarkt Research verzamelt alle verhuur- en beleggingstransacties in de Nederlandse vastgoedmarkt. Hier een overzicht van transacties uit mei 2019.

AMSTERDAM  

WINKELS 

KEIZERSGRACHT 233 – Schoenen designer Nubikk huurt 94 m2 winkelruimte verdeeld over de begane grond (47 m2) en de kelder (47 m2) aan Keizersgracht 233, De 9 Straatjes, in Amsterdam. KroesePaternotte bracht de transactie tot stand namens de huurder. Jacobs van der Meij adviseerde de eigenaar, een particuliere belegger. 

ROTTERDAM 

KANTOREN/BEDRIJVEN 

GEORGE HINTZENWEG 89 – CIZ huurt 1.647 m2 kantoorruimte in gebouw Lotus E aan George Hintzenweg 89 in Rotterdam. Cushman & Wakefield bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, Signal Real Estate Oppurtunities.

K.P. van der Mandelelaan 90, Rotterdam

K.P. van der Mandelelaan 90, Rotterdam

ZEVENKAMPSE RING 342 – SAM Accountants en Adviseurs kocht 500 m2 kantoorruimte op de begane grond van een appartementencomplex aan Zevenkampsering 342 in Rotterdam. Schaub & Partners Bedrijfshuisvesting bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, Stichting Woonbron.

Zevenkampseweg 3 Rotterdam

Zevenkampseweg 3 Rotterdam

WINKELS 

VICTORIEUXSTRAAT 80 – Supermarkt to go huurt 275 m2 winkelruimte aan Victorieuxstraat 80 in Rotterdam. Schaub & Partners Bedrijfshuisvesting bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, Stichting Woonbron.  

WATERMANWEG 115B – Een meubelzaak huurt 1.100 m2 winkelruimte aan Watermanweg 115b in winkelcentrum Alexandrium III in Rotterdam. Schaub & Partners Bedrijfshuisvesting bracht de transactie tot stand namens de eigenaar, een particuliere belegger.  

BELEGGINGEN 

LICHTENAUERLAAN 124 – Ee beheermaatschappij kocht een kantoorgebouw van 3.482 m2 aan Lichtenauerlaan 124 in Rotterdam. Het object is onderdeel van 5 naast elkaar gelegen identieke gebouwen. Verkoper is een pensioenfonds. 

Uitgelicht

Keizer Karelplein 19 Maastricht

Keizer Karelplein 19 Maastricht

Maastricht, Keizer Karelplein 19Een particuliere belegger kocht het multifunctionele kantoorgebouw van 610 m2 aan Keizer Karelplein 19 in Maastricht. De koopsom bedroeg 1,25 miljoen euro. Het Rijksmonument, bekend als De Poort van Leuth, is de laatste jaren in gebruik geweest bij de gemeente en Universiteit Maastricht. De koper transformeert het karakteristieke object naar een woongebouw met 12 huur units. BRCK Bedrijfsmakelaars bracht de transactie tot stand namens de verkoper.

LIJNBAAN 92 – RJB Group heeft via een inschrijving van de familie Heetman het voormalige juwelierspand van 363 m2 gekocht aan Lijnbaan 92 in Rotterdam. Cushman & Wakefield adviseerde de verkoper. City Real Estate bracht de transactie tot stand namens de koper.

Lijnbaan 92 Rotterdam

Lijnbaan 92 Rotterdam

 VARESEWEG 21-79 – Ultee Bouw en Management kocht de kantoorgebouwen aan Vareseweg 21-39, 41-49 en 61-79 in Rotterdam. Ooms makelaars Bedrijfshuisvesting, partner in Dynamis bracht de transactie tot stand namens de koper. Whitewood adviseerde de verkoper.  

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Rotterdamsche Stenen Beheer kocht een kantoorgebouw met 5.434 m2 verdeeld over 9 verdiepingen aan Rivium 1e straat 81-119 in Rotterdam. Het gebouw wordt in de toekomst mogelijk getransformeerd naar woningen. Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting, partner in Dynamis bracht de transactie tot stand namens de koper. Whitewood adviseerde de verkoper.

Rivium 1e straat 81-119 in Rotterdam

Rivium 1e straat 81-119 in Rotterdam

DEN HAAG 

KANTOREN/BEDRIJVEN 

LAAN VAN WAALHAVEN 187 – Een particuliere belegger huurt 1.000 m2 bedrijfsruimte aan Laan van Waalhaven 187 in Den Haag. Frisia Makelaars, partner in Dynamis, bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, een private investeerder. 

WINKELS 

Schoolstraat 23 Rotterdam

Schoolstraat 23 Rotterdam

SCHOOLSTRAAT 23 – Pretty Polished huurt 129 m2 winkelruimte aan Schoolstraat 23 in Den Haag. Frisia Makelaars, partner in Dynamis bracht de transactie tot stand namens de eigenaar, een particuliere belegger. 

VAN HOYTEMASTRAAT 83 – Een horecaonderneming huurt 189 m2 winkelruimte aan Van Hoytemastraat 83 in Den Haag. Frisia Makelaars, partner in Dynamis bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, een particuliere belegger. 

VENESTRAAT 39 – NIKKIE huurt voor verkoop van onder andere de modemerken NIKKIE, kinderkledinglijn NIK&NIK en het luxe label Fifth House 410 m2 winkelruimte verdeeld over de begane grond (182 m2), de eerste verdieping (118 m2) en de tweede verdieping (110 m2) aan Venestraat 39 in Den Haag. Kokelenberg & Ouwehand adviseerde de eigenaar, A.S.R. real estate. Gofield&Only trad op namens de huurder. 

 OVERIG 

 FREDERIK HENDRIKLAAN 122 – Een Japans restaurant huurt 191 m2 horecaruimte aan Frederik Hendriklaan 122 in Den Haag. Frisia Makelaars, partner in Dynamis bracht de transactie tot stand namens de eigenaar, een particuliere belegger. 

UTRECHT-STAD 

 WINKELS 

Zamenhofdreef 27 Utrecht

Zamenhofdreef 27 Utrecht

 ZAMENHOFDREEF 27 – Ooster Pees huurt 120 m2 winkelruimte aan Zamenhofdreef 27 in Winkelcentrum Overvecht in Utrecht. Huurprijs: 30.000 euro per jaar. Molenbeek Makelaars, partner in Dynamis bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, Domstad Retail.

 

 

 

BELEGGINGEN 

Hoorndreef 38 Utrecht

Hoorndreef 38 Utrecht

KAAP HOORNDREEF 38-50 – Een particuliere belegger kocht een kantoorgebouw van ongeveer 4.000 m2 aan Kaap Hoorndreef 38-50 in Utrecht. Verkoper is Ibus Asset management.

WILLEM DREESLAAN 55 – Woningbouworganisatie Wonam kocht een kantoorgebouw van 1.600 m2 op een perceel van 1.646 m2 aan Willem Dreeslaan 55 in Utrecht. Koper is voornemens de locatie te herontwikkelen. Alberts & Muus Bedrijfshuisvesting bracht de transactie tot stand namens de verkoper, Stichting De Forensische Zorgspecialisten. 

GRONINGEN 

BELEGGINGEN 

Rouaanstraat 23 in Groningen

Rouaanstraat 23 in Groningen

GRONINGEN – Een in België geregistreerde belegger kocht middels een openbare veiling een bedrijfsgebouw van 3.027 m2 aan Rouaanstraat 23 in Groningen. Overduin & Casander Bedrijfsmakelaars bracht de transactie tot stand namens de verkoper.  

GRONINGEN – Een particuliere belegger kocht 3.981 m2 winkelruimte aan Energieweg 11, 11a en 11b in Groningen. Overduin & Casander Bedrijfsmakelaars bracht de transactie tot stand namens de verkoper.  

GRONINGEN – Een financiële holding kocht een Karwei en Gamma-vestiging aan respectievelijk Osloweg 112 en 114 in Groningen. Het totale vloeroppervlak bedraagt ongeveer 7.500 m2. Verkoper is een particuliere belegger. 

 

Uitgelicht

Lochemseweg 2 Markelo

Markelo, Lochemseweg 2

Het voormalige Hotel-Restaurant In de Dennen in Markelo is, voor huisvesting van arbeidsmigranten, voor een korte periode verhuurd aan MvB Services. Het voormalige pension heeft een vloeroppervlak van 700 m2. De huurder zal, onder voorbehoud van renovatie, het object mogelijk transformeren naar een bed & breakfast van een hoog niveau. Uniek Bedrijfsmakelaars bracht de transactie tot stand namens de verkoper.

FRIESLAND 

BELEGGINGEN 

LEEUWARDEN – Een particuliere belegger kocht een kantoorgebouw van 2.120 m2 aan Jacob Catsplein 1 in Leeuwarden.

Jacob Catsplein 1 in Leeuwarden

Jacob Catsplein 1 in Leeuwarden

Het object is nagenoeg geheel verhuurd aan 16 huurders. De factor bedraagt 10,12 maal de huur. Barteld Boerma makelaar & adviseur bracht de transactie tot stand namens de verkoper. 

 LEEUWARDEN – Een particuliere belegger kocht een bedrijfsgebouw van 1.789 m2 aan Kelvinstraat 8 in Leeuwarden. Hoekstra Bedrijfsmakelaars bracht de transactie tot stand namens de verkoper. 

 LEEUWARDEN – Een particuliere belegger kocht 5 appartementsrechten in een appartementengebouw aan de Heliconweg in Leeuwarden. De factor bedraagt 14,5 maal de huur. Barteld Boerma makelaar & adviseur bracht de transactie tot stand namens de eigenaar. 

 

DRENTHE 

 BELEGGINGEN 

 ASSEN – Een beheermaatschappij kocht de monumentale kantoorvilla van 2.035 m2 op een perceel van 2.832 m2 aan Dr. Nassaulaan 5 in Assen.

Dr. Nassaulaan 5 in Assen

Dr. Nassaulaan 5 in Assen

 Het object is nagenoeg geheel verhuurd aan vier huurders. Lamberink Bedrijfsmakelaars, partner in Dynamis bracht de transactie tot stand namens de verkoper.  

 

 

 

 

OVERIJSSEL 

 KANTOREN/BEDRIJVEN 

 ALMELO – Riwald Recycling kocht 3.300 m2 bedrijfs- en 700 m2 kantoorruimte aan Noordbroek 6 in Almelo.

Noordbroek 6 in Almelo

Noordbroek 6 in Almelo

De koopsom bedroeg 1,275 miljoen euro. Uniek Bedrijfsmakelaars bracht, collegiaal met ten Hag Makelaars/IBG de transactie tot stand namens de eigenaar, een particuliere belegger. 

 DEVENTER – Handelsonderneming Rba Group huurt 515 m2 kantoorruimte in gebouw Colisee aan Hunneperkade 94 in Deventer. De huurprijs bedraagt 64.500 euro per jaar. Uniek Bedrijfsmakelaars bracht de transactie tot stand namens de eigenaar, een particuliere belegger. 

ENSCHEDE – PM Special Measuring Systems verlengt het huurcontract voor 960 m2 bedrijfs- en 200 m2 kantoorruimte aan Euregioweg 330b in Enschede. Boers&Lem Vastgoedconsultants bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, een particuliere belegger. 

 

OVERIG 

ENSCHEDE  Een groothandel in ferrometalen en halffabrikaten huurt 2.500 m2 verhard buitenterrein aan Binnenhaven 140b in Enschede. Boers&Lem Vastgoedconsultants bracht de transactie tot stand namens de eigenaar, een particuliere belegger. 

 NIJVERDAL – Heutink Primair Onderwijs kocht een perceel bouwgrond van 36.000 m2 aan Anders Celsiusstraat op bedrijventerrein ‘t Lochter III in Nijverdal. Koopsom: 4,7 miljoen euro. Verkoper: gemeente Hellendoorn. Makelaar verkoper: Uniek Bedrijfsmakelaars. 

 RIJSSEN – De Groot Vroomshoop huurt voor een korte periode 2.500 m2 terrein nabij Fahrenheitstraat 16 in Rijssen. Huurprijs: 15.000 euro per jaar. Uniek Bedrijfsmakelaars bracht de transactie tot stand namens eigenaar, een particuliere belegger. 

BELEGGINGEN 

Hanzeweg 1 in Deventer

Hanzeweg 1 in Deventer

DEVENTER – Brivec kocht kantoorgebouw Zeus van 5.232 m2 en 115 parkeerplaatsen in de parkeergarage aan Hanzeweg 1 in Deventer. Verkoper is Wijk REO Holdings.  

ENSCHEDE – Een particuliere beleger kocht een winkelobject van ongeveer 400 m2 aan Langestraat 10 in Enschede. Van Gorkom RPC adviseerde, collegiaal met Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars, partner in Dynamis, de verkoper.  

 

 

GELDERLAND 

KANTOREN/BEDRIJVEN 

Koningsstraat 26 Arnhem

Koningsstraat 26 Arnhem

 ARNHEM – Grant Thornton Netherlands huurt 800 m2 kantoorruimte in Building 026 aan Koningstraat 26 in Arnhem. Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaars, partner in Dynamis bracht, collegiaal met Cushman & Wakefield, de transactie tot stand namens de eigenaar, Arnhem Real Estate Netherlands. Redept adviseerde de koper.  

HARDERWIJK – René Dekker Beheer kocht een bedrijfsgebouw met 1.212 m2 bedrijfsruimte, 120 m2 kantoorruimte en 646 m2 bedrijfsterrein aan Reaumurstraat 5 in Harderwijk. Koopsom: 625.000 euro. RéBM Bedrijfsmakelaardij bracht de transactie tot stand namens de eigenaar, een particuliere belegger. 

 

 

 ZALTBOMMEL – Rinvesta Vastgoedbeheer kocht voor eigen gebruik een bedrijfsgebouw met 2.514 m2 bedrijfs- en 750 m2 kantoorruimte aan Doornepol 5 in Zaltbommel. Koopsom: 2,3 miljoen euro bij een turnkey opleveringsniveau. Saris & Partners Makelaars bracht de transactie tot stand namens de eigenaar, een particuliere belegger. 

WINKELS 

ARNHEM – Besselink Licht Import huurt voor haar formule Light Depot Factory Outlet 1.700 m2 bedrijfsruimte aan Dr. C. Lelyweg 8a in Arnhem, Strijbosch Thunnissen Winkelmakelaars, partner in Dynamis bracht, collegiaal met Creating Retail Parks, de transactie tot stand namens de eigenaar. 

Dr. C. Lelyweg 8a in Arnhem

BELEGGINGEN 

OOSTERHOUT – VGP Park Nederland 1 kocht een perceel grond van 71.706 m2 aan Rietgraafsingel in Oosterhout. Colliers International bracht de transactie tot stand namens de verkoper, Park 15 Business. 

 

UTRECHT 

 KANTOREN/BEDRIJVEN 

Spieghelweg 4 in Leusden

Spieghelweg 4 in Leusden

 LEUSDEN – Beku Baarn kocht een bedrijfsgebouw van 834 m2 met een afgesloten terrein van 6.500 m2 aan Spieghelweg 4 in Leusden. Koopsom: 1,725 miljoen euro. Molenbeek Makelaars, partner in Dynamis, bracht de transactie tot stand namens de verkoper, Suez Vastgoed. VGM05_MUT16_ 

 ZORGVASTGOED 

 BAARN – Een zorgverlener kocht voor een medisch centrum ongeveer 3.500 m2 zorgvastgoed aan Hermesweg 15 en 15a in Baarn. Een koopsom wordt niet bekendgemaakt. Verkoper is Look Holding Baarn. 

 

 

FLEVOLAND 

KANTOREN/BEDRIJVEN 

ALMERE – een ICT-bedrijf huurt 659 m2 kantoorruimte aan Microfoonstraat 15 in Almere. Van Rooij Bedrijfsmakelaars bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, een particuliere belegger.  

Molenweg 3 in Almere

Molenweg 3 in Almere

ALMERE – Q1 Sanitair huurt voor een periode van 6 jaar een bedrijfsgebouw met 1.089 m2 bedrijfs- en 132 m2 kantoorruimte aan Molenweg 3 in Almere. Arcuris Bedrijfshuisvesting bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, Jedi Almere Buiten.  

 ALMERE – Een groothandel in bovenkleding kocht een bedrijfsgebouw met 1.400 m2 bedrijf- en 200 m2 kantoorruimte aan Transistorstraat 141 in Almere. Arcuris Bedrijfshuisvesting bracht de transactie tot stand namens de verkoper, PostNL Real Estate.  

 

 

BELEGGINGEN 

Platinastraat 3-13 in Lelystad

Platinastraat 3-13 in Lelystad

 LELYSTAD – Een particuliere belegger kocht een bedrijfsverzamelgebouw van 3.200 m2 aan Platinastraat 3-13 in Lelystad. Van Westrhenen Voerman Bedrijfshuisvesting bracht de transactie tot stand namens de verkoper, een particulier.  

NOORD-HOLLAND 

 KANTOREN/BEDRIJVEN 

Mercuriusweg 5 in Wormer

Mercuriusweg 5 in Wormer

 WORMER – Stichting Odion huurt 1.810 m2 kantoorruimte aan Mercuriusweg 5 in Wormer. Kuijs Reinder Kakes bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, Exploitatie Maatschappij Wibou.  

WORMERVEER – Medipharchem Nederland huurt een bedrijfsgebouw met 1.080 m2 bedrijfs- en 920 m2 kantoorruimte aan Oude Blaauwweg 1a in Wormerveer. Kuijs Reinder Kakes, partner in Dynamis bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, Busy Body. 

 ZAANDAM – Picnic Hubs huurt 1.476 m2 bedrijfsruimte aan Barndegat 5 in Zaandam. Kuijs Reinder Kakes, partner in Dynamis bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, Albert Keijzer B.V.  

 

Kleine Tocht 9 en 10 in Zaandam

Kleine Tocht 9 en 10 in Zaandam

ZAANDAM – Almalika Bakkerij kocht 1.220 m2 bedrijfs- en 110 m2 kantoorruimte aan Kleine Tocht 9 en 10 in Zaandam. Kuijs Reinder Kakes, partner in Dynamis bracht de transactie tot stand namens de verkoper, een curator. 

 ZAANDAM – Stichting Broedplaats aan de Zaan huurt een aan de Zaan gelegen bedrijfsgebouw van 4.867 m2 aan Oostzijde 381 in Zaandam. Kuijs Reinder Kakes, partner in Dynamis bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, een particulier. 

 

 

Sean Toren Ankersmidplein 2 in Zaandam

Sean Toren Ankersmidplein 2 in Zaandam

ZAANDAM – Logistyx Technologies Europe huurt 783 m2 kantoorruimte in de Sean Toren aan Ankersmidplein 2 in Zaandam. Kuijs Reinder Kakes, partner in Dynamis bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, Kantoortoren Zaanstad. 

 

 

 

 

WINKELS 

 BUSSUM – Bellamy Gallery huurt 102 m2 winkelruimte aan Nassaulaan 8 in Bussum. Huurprijs: 45.000 euro per jaar. Castanea Bedrijfsmakelaars bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, SynVest Real Estate Fund. 

 HAARLEM – Modezaak Just a Joke Haarlem huurt 95 m2 winkelruimte aan Anegang 22 in Leiden. Huurprijs: 30.000 euro per jaar. Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij bracht de transactie tot stand namens de eigenaar, een particuliere belegger. 

 HUIZEN – Friethuis Ouwe Dorp huurt 181 m2 winkelruimte aan Voorbaan 4 in Huizen. Huurprijs: 48.000 euro per jaar. Castanea bedrijfsmakelaars bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, een particulier.  

ZUID-HOLLAND 

 KANTOREN/BEDRIJVEN 

 ALPHEN AAN DEN RIJN – Ten Kate Tussenholding kocht een bedrijfsgebouw van ongeveer 750 m2 aan A. Einsteinweg 21c in Alphen aan den Rijn. Basis Bedrijfshuisvesting bracht de transactie tot stand namens de verkoper, Klever Onroerend Goed.  

Wallenbergplein 29a in Alphen aan den Rijn

Wallenbergplein 29a in Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN – Reclamebureau Gillz huurt 510 m2 kantoorruimte en 8 parkeerplaatsen aan Wallenbergplein 29a in Alphen aan den Rijn. Basis Bedrijfshuisvesting bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, De Maatschap Raoul Wallenbergplein. VGM05_MUT23_ 

 DORDRECHT – Repair Management Nederland kocht een bedrijfsgebouw met 1.034 m2 bedrijfsruimte, 100 m2 entresol en 400 m2 kantoorruimte aan Jade 300 in Dordrecht. De koper was al als huur gevestigd in het pand. BRIQ real estate bracht de transactie tot stand namens de verkoper, een particuliere belegger. 

 GOUDA – Abbing Beheer kocht voor een werkmaatschappij 505 m2 bedrijfs- en 475 m2 kantoorruimte aan Marconistraat 70g in Gouda. Koopsom: 400.000 euro. Basis Bedrijfshuisvesting bracht de transactie tot stand namens de eigenaar, Grimo Holding. 

 

HILLEGOM – Een garagebedrijf tevens gespecialiseerd in leasing en cleaning kocht een bedrijfsgebouw van 765 m2 aan Meerlaan 108 in Hillegom. Mens Makelaars bracht de transactie tot stand namens de verkoper, Alko Vastgoed. 

 LEIDEN – Een landelijke logistieke partij huurt een bedrijfsruimte van 4.000 m2 met loading docks en kantoor aan De Heyderweg 6 in Leiden. Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij bracht de transactie tot stand namens de eigenaar, een particuliere belegger. XO Property Partners adviseerde de huurder. 

 WINKELS 

 KATWIJK – Keukensale.com huurt 642 m2 winkelruimte aan Ambachtsweg 7 in Katwijk.

Ambachtsweg 7 in Katwijk

Ambachtsweg 7 in Katwijk

 Basis Bedrijfshuisvesting bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, KBM Exploitatie. 

 KATWIJK – Gamma huurt 4.500 m2 winkelruimte in de nieuwbouwontwikkeling aan Zeilmakerstraat 1 in Katwijk. Huurprijs: 360.000 euro per jaar. Basis Bedrijfshuisvesting bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, Ambaf. 

 LEIDEN – Kinderspeelcafé Kleine Planeet huurt 222 m2 winkelruimte aan Botermarkt 24-26 in Leiden. Huurprijs: 56.000 euro per jaar. Basis Bedrijfshuisvesting bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, Oudendal Groep. 

 

 

Breestraat 108a in Leiden

Breestraat 108a in Leiden

LEIDEN – Terra Wine Trade huurt 81 m2 winkelruimte aan Breestraat 108a in Leiden. Huurprijs: 30.000 euro per jaar. Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij bracht de transactie tot stand namens de eigenaar, een particuliere belegger. 

 LEIDEN – Active Sports & Fashion Trading huurt voor een korte periode 125 m2 winkelruimte aan Haarlemmerstraat 40 in Leiden. Huurprijs: 24.000 euro per jaar. Basis Bedrijfshuisvesting bracht de transactie tot stand namens de eigenaar, een particuliere belegger. 

 LEIDEN – Damesmodezaak Kosi huurt het monumentale winkelpand van 205 m2 aan Nieuwstraat 13 en 15 in Leiden. Huurprijs: 45.000 euro per jaar. Basis Bedrijfshuisvesting bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, Oudendal Groep. VGM05_MUT27_ 

 

 

OVERIG  

Vinkenweg 54/t in Rijnsburg.

Vinkenweg 54/t in Rijnsburg.

RIJNSBURG – Heemskerk Fresh & Easy kocht een perceel grond van 9.221 m2 aan Vinkenweg 54/t in Rijnsburg. Koopsom: 1,15 miljoen euro. Basis Bedrijfshuisvesting bracht de transactie tot stand namens de verkoper, Siervast. 

 WADDINXVEEN – Van den Hondel Prefab kocht een perceel bouwgrond van 5.986 m2 aan Coenecoop 55 in Waddinxveen. De koper realiseert op de kavel een bedrijfsgebouw van ongeveer 3.000 m2. Basis Bedrijfshuisvesting bracht de transactie tot stand namens de verkoper, Burgland Real Estate. 

 

 

 

BELEGGINGEN 

Oosthaven 17b in het centrum van Gouda

Oosthaven 17b in het centrum van Gouda

 GOUDA – Een particuliere belegger kocht voor herontwikkeling een woonhuis met kantoorruimte aan Oosthaven 17b in het centrum van Gouda. Het object is 526 m2 groot en was voorheen in gebruik als bioscoop. Alpha Makelaardij adviseerde de koper. Basis Bedrijfshuisvesting trad op namens de verkoper, eveneens een particuliere belegger.  

 LEIDEN – Cortese Health Care II kocht ongeveer 1.300 m2 zorgvastgoed in de nieuwbouwontwikkeling aan Dieperpoellaan 2 en 28 in Leiden. Verkoper is Smit’s Bouwbedrijf. 

 LEIDEN – Een particuliere belegger kocht een winkelruimte van 65 m2 aan Haarlemmerstraat 141 in Leiden. Koopsom: 650.000 euro. Basis Bedrijfshuisvesting bracht de transactie tot stand namens de verkoper. 

 

ZEELAND 

 KANTOREN/BEDRIJVEN 

De Poort 15 in Rilland

De Poort 15 in Rilland

 

 RILLAND – Liftal Hijstechniek huurt 1.164 m2 kantoorruimte in het bedrijfsgebouw aan De Poort 15 in Rilland. Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, Dingemanse Beheermaatschappij. 

 BELEGGINGEN 

 GOES – Wihanfie Beheer kocht een winkelruimte van 200 m2 aan Klokstraat 19 in Goes. Koopsom: 355.000 euro. Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars bracht de transactie tot stand namens de eigenaar, LSREF5 Solit South West. 

 

Uitgelicht

Westvoorstraat 2 Dinteloord

Dinteloord Westvoorstraat 2

De voormalige Petrus en Pauluskerk in Dinteloord is door David van Duinen van Reliplan verkocht aan architectenbureau Dinant uit Amsterdam. Deze prachtige kerk uit 1927 werd in de 2e wereldoorlog zwaar beschadigd en volledig herbouwd in 1951. Door teruglopend kerkbezoek werd het gebouw in 2014 uit de eredienst onttrokken en stond sindsdien leeg. Eind 2019 starten verbouwings- werkzaamheden zonder dat het karakter van het gebouw wordt aangetast. De nieuwe eigenaar realiseert in de kerk 24 appartementen en in het schip komt een coffee corner voor bewoners en bezoekers.

NOORD-BRABANT 

 KANTOREN/BEDRIJVEN  

Stadionstraat 2-18 in Breda

Stadionstraat 2-18 in Breda

BREDA – Arbo Unie huurt 545 m2 kantoorruimte aan Stadionstraat 2-18 in Breda. Van der Sande VanOpstal Bedrijfsmakelaars, partner in Dynamis bracht, collegiaal met CBRE, de transactie tot stand namens de verhuurder, Hinke Fongers Beheer. 

 EINDHOVEN – Stichting Nederlandse Academie voor Beeldcreatie huurt 1.265 m2 kantoorruimte in het IPO-gebouw aan De Lismortel 2 in Eindhoven. Verschuuren & Schreppers Bedrijfsmakelaars, partner in Dynamis bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, Technische Universiteit Eindhoven.  

 

 

 

Dr. Cuyperslaan 66 in Eindhoven

Dr. Cuyperslaan 66 in Eindhoven

EINDHOVEN – Van Hussen Kock van Puijenbroek Notarissen huurt 604 m2 kantoorruimte aan Dr. Cuyperslaan 66 in Eindhoven. Bossers & Fitters Bedrijfshuisvesting bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, Peeters Onroerend Goed. VGM05_MUT31_ 

 EINDHOVEN – Een hightech bedrijf huurt 3.058 m2 kantoorruimte en 60 parkeerplaatsen aan Flight Forum 80-119 in Eindhoven. Colliers International bracht, collegiaal met Verschuuren & Schreppers Bedrijfsmakelaars, partner in Dynamis, de transactie tot stand namens de verhuurder, Torenlaan Vastgoed Beheer. 

 

 

 

Hoevenweg 13 in Eindhoven

Hoevenweg 13 in Eindhoven

EINDHOVEN – ColorMatrix Europe huurt voor een korte periode 815 m2 bedrijfsruimte aan Hoevenweg 13 in Eindhoven. Colliers International bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, Metronexus Holding. 

 

 

 

 

 

EINDHOVEN – Forescout Technologies (SecurityMatters) huurt voor een korte periode 622 m2 kantoorruimte aan John F. Kennedylaan 2 in Eindhoven.

John F. Kennedylaan 2 in Eindhoven

John F. Kennedylaan 2 in Eindhoven

Verschuuren & Schreppers, partner in Dynamis bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, Kadans Vastgoed. 

 EINDHOVEN – Adviesbureau SeaChange NLG huurt 605 m2 kantoorruimte aan Parmentierweg 8 in Eindhoven. Verschuuren & Schreppers Bedrijfsmakelaars, partner in Dynamis bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, Skysource. 

 ETTEN-LEUR – De Reus Holding kocht 1.269 m2 bedrijfsruimte, 54 m2 kantoorruimte en 2.091 m2 bedrijfsterrein aan Penningweg 38 in Etten-Leur. Van de Water Bedrijfsmakelaars bracht de transactie tot stand namens de verkoper, expeditiebedrijf A.J. de Groot. 

 

 

Vossenbeemd 109 Helmond

Vossenbeemd 109 Helmond

HELMOND – Ferlem International huurt voor een korte periode 1.147 m2 bedrijfsruimte aan Vossenbeemd 109d in Helmond. Huurprijs: 63.000 euro per jaar. Verschuuren & Schreppers Bedrijfsmakelaars, partner in Dynamis bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, Onyx. 

 NUENEN – Freya Fence huurt 834 m2 bedrijfsruimte, 190 m2 kantoorruimte en 3.150 m2 terrein aan de Huufkes 32-32a in Nuenen. Verschuuren & Schreppers Bedrijfsmakelaars, partner Dynamis bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, een tweetal particuliere beleggers. 

OOSTERHOUT – Groothandel Agroco Benelux huurt 940 m2 bedrijfsruimte aan Koopvaardijweg 30 in Oosterhout. MVGM Bedrijfshuisvesting bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, Snijders Holding. 

 

Rederijkersweg 45 Oosterhout

Rederijkersweg 45 Oosterhout

OOSTERHOUT – Otentic Logistics huurt 3.117 m2 bedrijfs- en 135 m2 kantoorruimte aan Rederijweg 45 in Oosterhout. Huurprijs: 112.200 euro per jaar. Van de Water Bedrijfsmakelaars bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, REK Europe.  

 ROOSENDAAL – Een beheermaatschappij kocht voor haar groothandel in kleding een bedrijfsgebouw van 2.134 m2 aan Leemstraat 14 in Roosendaal. Verkoper is een particuliere belegger. De werkmaatschappij was voorheen huurder van het pand. 

 

 

 

De Vest 17 in Valkenswaard

De Vest 17 in Valkenswaard

VALKENSWAARD – D. Sweegers Beheer kocht een bedrijfsgebouw met 4.048 m2 bedrijfs- en 414 m2 kantoorruimte aan De Vest 17 in Valkenswaard. Bossers & Fitters Bedrijfshuisvesting bracht de transactie tot stand namens de verkoper, Van Hoof Groep Beheer. VGM05_MUT36_ 

 

VELDHOVEN – Groothandel in kinderkleding KinderOutlet huurt 945 m2 bedrijfsruimte, 696 m2 kantoorruimte en 12 parkeerplaatsen aan De Run 4441 in Veldhoven. Bossers & Fitters Bedrijfshuisvesting bracht de transactie tot stand namens de verhuurder, een particulier. 

 

 

Havenweg 22 in Waalwijk

Havenweg 22 in Waalwijk

WAALWIJK – Adviesbureau op gebied van brandveiligheid RB+ Groep II kocht een bedrijfsgebouw van 1.873 m2 met 475 bedrijfsterrein aan Havenweg 22 in Waalwijk. Saris & Partners Makelaars bracht de transactie tot stand namens de verkoper, een particulier.  

 WINKELS 

 DRUNEN – Wijnand van Delft Beheer kocht een commerciële ruimte van 190 m2 aan Raadhuisplein 12 in Drunen. Van de Zande Makelaardij bracht de transactie tot stand namens de eigenaar, een particuliere belegger. 

 

 

BELEGGINGEN 

EINDHOVEN – Een particuliere belegger kocht een winkelobject van 425 m2 op A1 locatie in het centrum van Eindhoven. Colliers International bracht, collegiaal met Van den Biggelaar Onroerend Goed, de transactie tot stand namens de verkoper, eveneens een particuliere belegger. 

UitgelichtKolveniershof Goes

Woon- en winkelcomplex Kolveniershof in Goes is verkocht aan A.V.V. Beheer. Het winkelcentrum bestaat uit 18 verhuurde winkels met een winkeloppervlak van 4.450 m2 en 26 appartementen met een woonoppervlak van 1.682 m2. Het complex was onderdeel van de Solit Portfolio. Deze kocht Lone Star in september 2017 voor 208 miljoen van Dela Vastgoed. Retail Capital collegiaal met Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars bracht de transactie tot stand namens de verkoper.
Reageer op dit artikel