nieuws

Kahn hangt CoolCat onder Retail Beheer

Transacties

Nog geen maand dat de kledingwinkels van CoolCat failliet werden verklaard, krijgt het merk een doorstart onder Retail Beheer, het bedrijf waarin Ronald Kahn onder meer het merk America Today heeft ondergebracht.  

Kahn hangt CoolCat onder Retail Beheer

Retail Beheer  gaat een nieuwe verkoop- en winkelstrategie ontwikkelen voor CoolCat. Het roemruchte kledingmerk voor kids en scholieren, was 40 jaar geleden de start van het kledingimperium van Ronald Kahn dat verder Americ Today, lingeriemerk Sapph en MS Mode omvat. Op 19 maart werd het faillissement over CoolCat uitgesproken door de rechtbank. Als verklaring worden ‘zeer uitdagende’ marktomstandigheden genoemd. De warme en lange zomer van 2018 en de tot dusver zachte winter van 2019 zouden het laatste zetje hebben gegeven voor de verlieslijdende kledingwinkelketen

Gesprekken met verhuurders

In de komende weken voert Retail Beheer gesprekken met de verhuurders van de panden waarin de 80 winkels van CoolCat nu zijn gevestigd. Afhankelijk van de uitkomsten van deze gesprekken en de verkoop- en formulestrategie die momenteel wordt ontwikkeld, zal duidelijk worden hoeveel winkels uiteindelijk open zullen blijven. Zeker is in elk geval dat -naast fysieke winkels- de online-formule van CoolCat een belangrijke rol in het nieuwe retailconcept zal blijven spelen. De 17 Belgische filialen van CoolCat zijn al enige tijd gesloten.

Reageer op dit artikel