Bouwinvest koopt appartementen in Den Haag

Bouwinvest koopt appartementen in Den Haag
Guido van Dethstraat

Het gaat om dertig gasloze en energieneutrale nieuwbouwappartementen in Den Haag. Het merendeel van de appartementen wordt verhuurd in het middenhuursegment.

Het Bouwinvest Residential Fund heeft een kleinschalig appartementengebouw gekocht van VOF Guido van Deth, een samenwerking tussen gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) en Stevast Baas & Groen. Het appartementengebouw van zes verdiepingen met in totaal 30 appartementen is gelegen aan het water aan de Guido van Dethstraat aan de rand van de wijk Wateringse Veld. De woningen komen dichtbij de wijkvoorzieningen en zijn goed bereikbaar met auto en ov. Ze staan bij Stevast onder de naam 'De Wateringen' op de website.

Het gebouw wordt uitgerust met een duurzaam energiesysteem, namelijk een Warmte-Koude Opslag (WKO-)installatie. Elke woning krijgt een eigen warmtepomp en boiler die worden aangesloten op een collectieve bron in de bodem. Verder worden de woningen voorzien van eigen zonnepanelen. De woningen zijn hiermee energieneutraal (EPC van maximaal 0,0), wat wil zeggen dat de energie die nodig is om de woning comfortabel te houden, het zogenaamde gebouwgebonden gebruik, nul is.

De ontwikkeling is in handen van BPD Ontwikkeling en Stevast Baas & Groen. De realisatie is in handen van Vastbouw Oost. De appartementen worden naar verwachting eind 2020 opgeleverd.

Francine Bardoel

Francine Bardoel

Eindredacteur Vastgoedmarkt/de Architect

Francine werkte van december 2018 tot en met december 2019 voor Vastgoedmarkt en de Architect als eindredacteur.

Bio:

-2011-2019 Hoofdredacteur Universiteit van Tilburg, Univers

-2005-2011 Hoofdredacteur website, krantenpagina en magazines bij de provincie Utrecht

-Voor 2005 Regisseur en programmamaker bij diverse omroepen

Mustread voor vastgoed:

Italo Calvino, De onzichtbare steden. In  dit boek brengt Marco Polo verslag uit van zijn reizen aan zijn gastheer, de machtige Kublai Kan, Keizer der Tataren. Langzaamaan beseft de keizer echter dat hem fictieve plaatsen worden beschreven, die alle verwijzen naar Marco Polo's eigen stad. Dit boek laat prachtig zien dat je de gebouwen uit je jeugd altijd het mooist blijft vinden.