nieuws

Bouwinvest koopt appartementen in Den Haag

Transacties

Bouwinvest koopt appartementen in Den Haag
Guido van Dethstraat

Het gaat om dertig gasloze en energieneutrale nieuwbouwappartementen in Den Haag. Het merendeel van de appartementen wordt verhuurd in het middenhuursegment.

Het Bouwinvest Residential Fund heeft een kleinschalig appartementengebouw gekocht van VOF Guido van Deth, een samenwerking tussen gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) en Stevast Baas & GroenHet appartementengebouw van zes verdiepingen met in totaal 30 appartementen is gelegen aan het water aan de Guido van Dethstraat aan de rand van de wijk Wateringse Veld. De woningen komen dichtbij de wijkvoorzieningen en zijn goed bereikbaar met auto en ov. Ze staan bij Stevast onder de naam ‘De Wateringen’ op de website

Het gebouw wordt uitgerust met een duurzaam energiesysteem, namelijk een Warmte-Koude Opslag (WKO-)installatie. Elke woning krijgt een eigen warmtepomp en boiler die worden aangesloten op een collectieve bron in de bodem. Verder worden de woningen voorzien van eigen zonnepanelen. De woningen zijn hiermee energieneutraal (EPC van maximaal 0,0), wat wil zeggen dat de energie die nodig is om de woning comfortabel te houden, het zogenaamde gebouwgebonden gebruik, nul is.

De ontwikkeling is in handen van BPD Ontwikkeling  en Stevast Baas & Groen. De realisatie is in handen van Vastbouw Oost.  De appartementen worden naar verwachting eind 2020 opgeleverd.

Reageer op dit artikel