nieuws

Yusen Logistics huurt 26.000 m2 nieuwbouwmagazijn

Transacties

Vastgoedvermogensbeheerder Delin Capital Asset Management heeft samen met JV-partner Van der Helm een huurovereenkomst afgesloten met logistiek dienstverlener Yusen Logistics voor het onlangs voltooide 26.000 m2 grote magazijn aan de Middenweg 10 in de haven van Moerdijk.

Yusen Logistics huurt 26.000 m2 nieuwbouwmagazijn

Het logistieke pand is gelegen in West-Brabant, het middelpunt van de logistieke corridor in Nederland en onlangs door Logistiek.nl uitgeroepen tot de belangrijkste logistieke hotspot van Nederland. Dichtbij de havens van Rotterdam en Antwerpen, biedt deze locatie uitstekende multimodale verbindingen naar de Benelux en Duitsland.

Het gebouw werd eind 2018 voltooid en beschikt over een hoge standaard van technische specificaties.  Het magazijn is voorzien van gedeeltelijk ultra-vlakke vloeren voor smalle gangpaden, terwijl het ook voldoet aan de hoogste normen van duurzaam ontwerp met een hoog rendement intelligent LED-verlichtingssysteem en een zonnepaneel-klaar dak. De bijkomende kantoorruimte voorziet in twee terrassen met panoramisch uitzicht.

Nederland blijft een belangrijke markt voor Delin. Na een aantal belangrijke verhuuraankondigingen in januari, werkt Delin in 2019, naast het asset management van hun investeringsportefeuille, ook verder aan de uitbouw van hun ontwikkelingsportefeuille.

Tijs Derison, Managing Director Benelux, verklaarde: ‘Het binnenhalen van een grote logistieke dienstverlener zo snel na de realisatie van dit logistieke object, demonstreert de toonaangevende ontwerp- en bouwcapaciteiten van ons team en onze partners. Hoewel Delin gebaat is met de Nederlandse strategische positie in West-Europa en de gunstige dynamiek van vraag en aanbod naar logistieke ruimte, zullen ook de sterkte van ons team en de relaties met onze zakenpartners en huurders ons in staat stellen om een meerwaarde voor onze investeerders te blijven realiseren.’

In deze transactie werd Delin geadviseerd door CBRE en Cushman & Wakefield, Van der Helm door TLF Real Estate en Yusen Logistics door Industrial Real Estate Partners.

Reageer op dit artikel