nieuws

Wonen, werken en een stuk appeltaart

Transacties

Vastgoedbedrijf Dudok uit Dordrecht participeert sinds eind vorig jaar in naamgenoot Dudok Horeca. De stap past in het streven van de eerste Dudok om meer dagfuncties toe te voegen aan een woon-werk gebied.

Wonen, werken en een stuk appeltaart

In een interview met Vastgoedmarkt vertelt Ewald Dudok, die recent de Schiecentrale in Rotterdam overnam, over zijn visie op het aantrekkelijker maken van woon-werk gebied door het toevoegen van een dagfunctie. ‘De werelden van wonen en werken zijn niet meer strikt gescheiden maar lopen meer in elkaar over. Goede ontmoetingsplekken zijn daarbij heel belangrijk. Je ziet op tal van plekken in Rotterdam enorme ontwikkelingen op het gebied van woningbouw, maar qua levendigheid kan er best wel wat meer gedaan worden.’

Deal op inhoud

Om de daad bij het woord te voegen participeert het Dordtse Dudok sinds november 2018 in Dudok Horeca, geen familie, maar wel bekend van de gelijknamige horecazaken in Rotterdam, Den Haag en Arnhem en de vermaarde appeltaart. ‘We hebben die deal echt voor de inhoud gedaan’, benadrukt de vastgoedman. ‘Wij hadden Dudok Horeca ook al op het oog voor de herontwikkeling van het voormalige postkantoor annex telefooncentrale in Dordrecht. Dat was ons pilotproject op het gebied van wonen/werken en winkelen. Dudok Horeca was er nog niet aan toe, twee Dordtse horeca-ondernemers wel.’

Ewald Dudok (Dudok Groep): ‘Voor platte vierkante meters kun je net zo goed een pensioenfonds bellen’

Ewald Dudok (Dudok Groep): ‘Voor platte vierkante meters kun je net zo goed een pensioenfonds bellen’

Karakteristiek vastgoed

Dudok slaagde erin het foeilelijke betonnen postkantoor om te toveren tot een hippe hotspot met een daghorecazaak die zeven dagen per week open is en luxueuze kantoorruimtes daarboven. Om de hoek zitten ook nog eens tien nieuwe stadswoningen, een supermarkt en een drogist. ‘Dat is voor mij de uitdaging. Karakteristiek vastgoed dat onmogelijk lijkt en daar dan iets mee doen. Als je iemand zoekt die plat vierkante meters realiseert, kun je net zo goed een pensioenfonds bellen. We willen echt toegevoegde waarde leveren, omdat je van daaruit ook een stukje rendement kunt halen.’

Reageer op dit artikel