nieuws

Granite Reit verhuurt distributiecentrum in Botlek

Transacties

Granite Reit heeft een distributiecentrum van circa 28.000 m2 in Distripark Botlek in Rotterdam verhuurd aan logistiek dienstverlener De Rijke Group.

Granite Reit verhuurt distributiecentrum in Botlek

Het centrum aan de Nieuwesluisweg 250 omvat ongeveer 25.000 m2 bedrijfsruimte, 2.000 m2 kantoorruimte en een mezzanine van circa 1.000 m2. Met de uitbreiding van dit distributiecentrum groeit De Rijke Group naar ongeveer 85.000 m2 distributieruimte in de regio Rotterdam. Daarmee is het een van de grotere eindgebruikers in de regio.

Distripark Botlek ligt direct aan de A15 die de Rotterdamse haven verbindt met het achterland. Het park was eerst bedoeld voor bulkopslag en petrochemisch distributiepark. Maar nu huisvest het bedrijventerrein dienstverleners voor distributie-, value added logistc en bulkopslag.

Coo Berry van Loon van De Rijke Group stelt dat de tweede vestiging beslist op korte afstand van de bestaande vestiging Rotterdam-Botlek moest komen. ‘Hiervoor heeft onze adviseur eerst een tijdelijke oplossing gevonden en met de huur van dit distributiecentrum nu ook een structurele oplossing.’

Adviseur logistiek vastgoed Quinten Schamhart van Cushman & Wakefield ziet een aanhoudende vraag naar kwalitatief hoogwaardig logistiek vastgoed. ‘Terwijl het aanbod steeds verder opdroogt. Objecten die vrijkomen zijn snel weer verhuurd, ondanks de recente stijging van de huurprijzen in core-regio’s zoals Rotterdam.’

Cushman & Wakefield adviseerde Granite Reit bij de verhuur van het distributiecentrum.

Reageer op dit artikel