nieuws

Koelhuis Campina wordt kantoor voor BHW

Transacties

De verbouwing van het voormalige koelhuis van Campina aan de Dirk Boutslaan in Eindhoven kan mogelijk al dit voorjaar beginnen. Het pand is door BHW gekocht voor 750.000 euro.

Koelhuis Campina wordt kantoor voor BHW
Te ontwikkelen Koelhuis Campina

Bakkers Hommen Waerdevast heeft van de welstandscommissie groen licht gekregen om het plan verder uit te werken. Dat moet leiden tot de aanvraag van de omgevingsvergunning op korte termijn. Bakkers hoopt in het tweede kwartaal te kunnen beginnen met de transformatie van de betonnen kolos tot een licht en ruimtelijk bedrijfsverzamelgebouw. Dat krijgt langwerpige ramen en een bijna glazen opbouw en tuin op het dak.

Het gebouw is in 1969 gebouwd als uitbreiding van de opslagcapaciteit van Campina, aan de overkant van de Dirk Boutslaan. Het diende slechts een kleine twintig jaar als koelhuis. De laatste jaren stond het leeg en stripten krakers het pand.  Er is  2.451 m2 perceel en 4.188 m2 bedrijfsruimte. Het was van  Minerva Development en DHG.

Dirk Boutslaan 1 Campinatoren

Dirk Boutslaan 1 Campinatoren, 2018

Van binnen was het aardedonker en huizenhoog. Daar wil Bakkers nu juist zijn voordeel mee doen zegt hij in het Eindhovens Dagblad: ‘We wilden er in ieder geval onze eigen bedrijven in huisvesten, maar het gebouw is veel te groot. We hebben twee vloeren van 1200 meter tot onze beschikking, en een opbouw van 800 meter. De verdiepingen zijn zeven meter hoog dus er is ook ruimte voor tussenvloeren met bijvoorbeeld zwevende kantoor- of vergaderruimtes. Dus gaan we nog meerdere andere huurders zoeken. We hebben al interesse, maar nog niks concreets.’ Hij gaat het gebouw toch al voor eigen risico ontwikkelen, vol vertrouwen over de verhuur. ‘Misschien komt er wel het rijksmuseum voor design waar nu over gesproken wordt. Zou zomaar kunnen’, lacht Bakkers.

BHW is ook in gesprek gegaan met de overburen van de koeltoren, het oude fabrieksterrein van de Campina, ontwikkelaar daar is BPD. Het regionale bedrijf  (voorheen Bouwfonds!) wil er een woon-werk-wijkje van maken dat de naam De Zuivelfabriek draagt. Daarbij worden verschillende historische fabriekspanden gered.

Reageer op dit artikel