nieuws

Eerste huurovereenkomst voor nieuwe Emmapassage Tilburg

Transacties

Wereldhave heeft een nieuwe huurovereenkomst gesloten met boekhandel Gianotten Mutsaers voor de vernieuwde Emmapassage in Tilburg.

Eerste huurovereenkomst voor nieuwe Emmapassage Tilburg

De nieuwe winkel van Gianotten Mutsaers, met een oppervlakte van 1.087 m2, wordt gerealiseerd in combinatie met horeca aan een centraal kruispunt in de nieuwe Emmapassage. Met deze overeenkomst is de lokaal bekende en gewaardeerde boekhandel de eerste huurder voor de nieuwe Emmapassage.

Als tweede fase van de herontwikkeling in de Tilburse binnenstad wordt in 2019 de Emmapassage compleet vernieuwd. Het overdekte en afgesloten winkelcentrum wordt getransformeerd tot een modern winkelgebied, zonder overkapping en dag en nacht openbaar toegankelijk. Via de Frederikstraat zal de nieuwe Emmapassage aansluiten op de Heuvelstraat en hiermee het winkelcircuit in de binnenstad versterken. De positionering van het gebied is modern en hoogwaardig, met kwalitatieve winkels en horeca in een stijlvol winkelgebied met dubbelhoge winkelpuien. Parallel aan de vernieuwing is Wereldhave actief met de verhuur van het project.

Wereldhave is enthousiast over Gianotten Mutsaers als eerste nieuwe huurder. ‘Naast het feit dat dit de eerste huurovereenkomst is voor de nieuwe Emmapassage, past Gianotten Mutsaers als local hero perfect in onze filosofie van een sterke retailmix van local heroes en nationale & internationale retailers’, aldus Doris Slegtenhorst, business unit manager bij Wereldhave Nederland.

Tijdens de vernieuwing van de Emmapassage blijft Gianotten Mutsaers gevestigd in een tijdelijke winkel. De oplevering van de nieuwe winkel wordt eind 2019 verwacht. Opening van de eerste winkel in de vernieuwde Emmapassage zal naar verwachting plaatsvinden in het voorjaar van 2020.

In het proces werd Gianotten Mutsaers geadviseerd door Peter Koet van Retail Vastgoed Adviseurs.

Reageer op dit artikel