Maas-Jacobs koopt deel voormalige rechtbank Breda

Maas-Jacobs koopt deel voormalige rechtbank Breda
Fellenoordstraat 50-60a, Breda

De regionale vastgoedontwikkelaar Maas-Jacobs heeft een deel van de rechtbank in Breda gekocht van Van der Vorm Vastgoed. Het plan is de kantoorruimte te herontwikkelen naar woningen.

Het gaat om het pand van de voormalige arrondissementsrechtbank aan Fellenoordstraat 50-60a en Zijlstraat 5-9. Het object is ondergebracht in Krisma Vastgoed, een vehikel van de projectontwikkelaar. Het kantoorpand is zo'n 3.700 m2 groot. De rechtbank verhuisde eerder in 2018 naar het nieuwe onderkomen in het stationsgebied.

Ongeveer de helft van de oppervlakte is verhuurd aan huurders op basis van kortlopende contracten. De ontwikkelaar wacht nog op de plannen van de gemeente, die heeft aangegeven in 2019 het grootste deel van het rechtbankcomplex te zullen kopen van het Rijksvastgoedbedrijf. Daarna wordt meer bekend over de bestemming van het gebied. Mogelijk worden bedrijvigheid en wonen in het blok gecombineerd.

Maas-Jacobs betaalde Van der Vorm Vastgoed 2 miljoen euro (Kadaster) voor het kantoorgebouw.

Houtmarkt, Breda
Houtmarkt, Breda

Renovatie Houtmarkt

Maas-Jacobs is voorlopig nog druk met de renovatie van de Houtmarktpassage in Breda. Deze krijgt grote winkels aan de zijde van de Ginnekenstraat, aan de binnenzijde van de passage komen kleinere units voor opkomende lifestyle-ketens. Ook wordt er ruimte geschapen voor een of twee horecazaken. De renovatie, die in augustus 2018 begon, heeft een geplande duur van acht maanden. Na de verbouwing zijn er twintig units en luidt de naam van de winkelpassage 'Houtmarkt', tout court.

De projectontwikkelaar kocht samen met de Nederlandse Bouw Unie van Jan Voesenek in mei 2018 in Breda de voormalige Nibb-it-fabriek. De ontwikkelaar nam in november 2017 de StiB Award 2017 in ontvangst voor de herontwikkeling van het voormalige gemeentekantoor Gasthuyspoort aan Vlaszak/Veemarktstraat.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.