Amac opent grootste winkel in The Wall

Amac opent grootste winkel in The Wall

Vanaf zaterdag 15 december kunnen Apple-fanaten hun hart ophalen, want op die dag is de nieuwste Amac-store in The Wall Utrecht officieel geopend voor publiek.

'De 47e vestiging van Amac in The Wall Utrecht wordt niet alleen ons grootste filiaal, maar wordt tevens een van de grootste winkels van een Apple Premium Reseller ter wereld', aldus Amac ceo Ed Bindels. Het bedrijf heeft 6200 vierkante meter gehuurd in het rode koop- en belevingscentrum aan de A2, een deel daarvan is bestemd voor de winkel.

'Fase 1 was het magazijn, met de opening van de winkel is fase 2 straks voltooid. Daarna volgen nog drie fases, totdat uiteindelijk het complete oppervlak in gebruik is genomen', licht Bindels toe. Wat die drie laatste fases zijn zal hij op 14 december bekendmaken.

Amac is de grootste Apple Premium Reseller van Nederland. De onderneming werd in 2005 opgericht door Ed Bindels met aanvankelijk één filiaal op de Utrechtse Mariaplaats. Bindels heeft Amac in dertien jaar tijd weten uit te bouwen tot een premiumketen met inmiddels 47 vestigingen in het hele land en verschillende succesvolle webshops. De omzet van het bedrijf steeg afgelopen boekjaar met 64 procent naar ruim 154 miljoen euro.

Na de overname van iCentre in maart 2017 werd Amac in een klap marktleider als grootste Apple Premium Reseller van Nederland.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.