nieuws

Emea-kantoor Starbucks van Amsterdam naar Londen

Transacties

Starbucks sluit zijn Europese regiokantoor in Amsterdam. De activiteiten verhuizen naar Londen, waar Starbucks nu al zijn Europese hoofdkantoor heeft.

Emea-kantoor Starbucks van Amsterdam naar Londen
Starbucks

Dat schrijft persbureau AFN. Het regiokantoor gaat naar verwachting in september 2019 dicht. Daarmee is Amsterdam definitief zijn kantoorfunctie voor Starbucks kwijt. Tot eind 2014 had de koffieketen zijn hoofdkantoor voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten nog in Amsterdam gevestigd. Ook destijds verplaatste Starbucks zijn EMEA-hoofdkantoor naar Londen.

Het Europese support center bevindt zich nu nog aan Accraweg 19 in het Westelijk Havengebied. De 190 medewerkers, die zich bezighouden met marketing, logistiek en andere ondersteunende taken, verliezen bijna allemaal hun baan. Bij de Kamer van Koophandel staan op Accraweg 19 nu nog de activiteiten Starbucks Coffee Emea, Coffee Netherlands, Manufucturing (de koffiebranderij) en Starbucks Switzerland Austria Holdings gevestigd. Starbucks Coffee Emea vertrekt dus naar Londen. Het beheer van de koffiewinkels in Nederland gaat verder onder de Mexicaanse franchisepartner Alsea.

Reageer op dit artikel