nieuws

APG bespaart 87 miljoen euro met verplaatsing hoofdkantoor

Transacties

Met de verplaatsing van het hoofdkantoor van Symphony Tower naar Basisweg 10 spaart pensioenbelegger APG in zeventien jaar 87 miljoen euro uit.

APG bespaart 87 miljoen euro met verplaatsing hoofdkantoor
Edge Amsterdam West

Dat laat de pensioenbelegger weten. APG zal medio 2021 de locatie aan de Zuidas verlaten en al zijn Amsterdamse activiteiten concentreren in het pand, vlakbij station Sloterdijk. APG is al gevestigd in het kantoor in Sloterdijk met 500 medewerkers. Met de 500 medewerkers die in 2021 van locatie Symphony verhuizen naar Basisweg komen in het OVG-kantoor 1.000 APG-medewerkers te werken.

APG bespaart hierdoor over de looptijd van het huurcontract (17 jaar) een bedrag van 87 miljoen euro op de huisvestingskosten. APG sloot in 2009 een huurovereenkomst voor 10.000 m2 tegen een vierkantemeterprijs van gemiddeld 330 euro. De gemiddelde vierkantemeterprijs in Symphony bedraagt nu ongeveer 385 euro en een tophuur in Zuidas-centrum van 425 euro tegen nu maximaal 210 euro bij station Sloterdijk (Teleport). Bovendien huurt APG minder m2 en bespaart de pensioenuitvoerder op energiekosten. APG moet nog antwoorden op de vraag van Vastgoedmarkt hoeveel de pensioenuitvoerder in totaal zal huren aan de Basisweg.

De verhuizing draagt bij aan het doel van APG om de kosten per deelnemer te verlagen, aldus APG. ‘Het pand zal vanaf  januari 2019 door eigenaar Edge Technologies worden verbouwd tot een duurzaam en eigentijds pand. ‘Door de verbouwing ontstaat een moderne werkomgeving die de medewerkers beter faciliteert dan de huidige werkomgeving en uitnodigt om samen te werken aan het hoofddoel van APG, het creëren van maximale pensioenwaarde. Het duurzame pand zal qua uitstraling passen bij ons als een toonaangevende pensioenuitvoerder en wereldwijde belegger.’

Reageer op dit artikel