nieuws

Mercedes-Benz verhuist hoofdkantoor naar Nieuwegein

Transacties

Mercedes-Benz Nederland verlaat zijn markante, ronde hoofdkantoor langs de A2/A12 op Papendorp in Utrecht. De autobouwer vertrekt februari 2019 naar bedrijventerrein de Liesbosch in Nieuwegein, meldt De Telegraaf.

Mercedes-Benz verhuist hoofdkantoor naar Nieuwegein
Ravenswade 4, Nieuwegein

‘Het bedrijventerrein daar is bezig met een revival en erg geschikt voor ons’, vertelt communicatiemanager Helen van Nuffelen van Mercedes-Benz in de krant. De ontwikkeling van het gebied naast de A12 op de grens met Utrecht stond jaren stil door slechte bereikbaarheid. Ook had het 107 hectaren grote terrein, waar ook de gevangenis staat, een slechte reputatie.

De bereikbaarheid wordt nu verbeterd door nieuwe toegangswegen voor auto- en vrachtverkeer. De reputatie wordt verbeterd door de komst van grote bedrijven. Zo bouwt Jumbo hier een geautomatiseerd distributiecentrum van circa 43.200 m2. De bouw begint komend najaar en moet een jaar later klaar zijn.

Mercedes-Benz verhuist naar een pand aan Ravenswade 4 waar voorheen Bruynzeel was gevestigd. Dit toekomstige kantoorgebouw van het autobedrijf wordt ingericht met meer flexplekken en conferentieruimtes. ‘De organisatie is aan het veranderen en daardoor wordt het huidige pand te groot’, aldus Van Nuffelen.

Het pand op Papendorp aan de Van Deventerlaan 50 (12.815 m2) is eigendom van het ABN Amro Renditefonds Nr Drei. Eigenaar van het voormalige Bruynzeel-pand is Laagraven Investment, een vehikel van VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling.

Reageer op dit artikel