nieuws

‘Unilever hakt knoop door over hoofdkantoor’

Transacties

Unilever zal snel bekendmaken dat het Rotterdam kiest als locatie voor zijn hoofdkantoor. Dat meldt de Britse nieuwszender Sky News op basis van ingewijden.

‘Unilever hakt knoop door over hoofdkantoor’
Unilever hoofdkantoor Weena Rotterdam

Het Brits-Nederlandse voedings- en verzorgingsmiddelenbedrijf heeft nu nog twee hoofdkantoren, in Londen en Rotterdam. De toezichtsraden van de Britse en de Nederlandse onderdelen zouden woensdagmiddag 14 maart bijeen zijn om de knoop door te hakken. Unilever beraadde zich op zijn ‘duale’ structuur sinds het bedrijf vorig jaar een vijandige overname door branchegenoot Kraft Heinz afweerde. Het tweede hoofdkantoor wordt nu onder meer uit kostenoverwegingen aan de kant geschoven. Verder zouden de mogelijkheden die Nederland heeft om een beschermingsconstructie in te bouwen tegen overnames een belangrijke rol hebben gespeeld bij de keuze voor Rotterdam.

Nederland en het Verenigd Koninkrijk hebben sinds de aankondiging van Unilever dat het mogelijk van de huidige structuur af wil, flink gelobbyd bij het bedrijf. Beide landen hoopten zo het Unilever-hoofdkantoor binnen de landsgrenzen te houden. Geruchten dat Unilever voor Rotterdam zou kiezen, deden al langer de ronde. De afgelopen dagen werden berichten dat er nog deze week een besluit komt al steeds sterker. Eerder meldde de Financial Times al dat Unilever voor Rotterdam kiest. Unilever houdt het er officieel nog altijd op dat een beslissing voor het einde van deze maand valt.

Reageer op dit artikel